Concluzii preliminare: mulgătorii de la o fermă din Dolj au infestat laptele comercializat în Argeș

0
104

Corpul de Control al Ministrului Sănătății a prezentat concluziile preliminare privind situația îmbolnăvirilor copiilor din Argeș. Potrivit acestuia, au fost constatate nereguli la o exploatație comercială de bovine din județul Dolj, care furnizează lapte crud pe raza județului Argeș.

 

„DSP Dolj a informat ANSVSA în privința neregulilor constatate în urma verificărilor efectuate la o exploatație comercială de bovine din județul Dolj, care furnizează lapte crud pe raza județului Argeș.

 

Astfel, la data de 26 februarie a.c., o echipă de inspectori ai DSP Dolj, împreună cu medici veterinari de la DSVSA Dolj au constatat că nu se efectuează triajul epidemiologic al mulgătorilor – cinci persoane – la ieșirea din tură, motiv pentru care societatea a fost sancționată cu amendă, în valoare de 3.000 de lei, conform HG 857/2011.

 

La data de 2 martie a.c., o echipă a DSP Dolj a constatat neconformități în privința structurii controlului medical periodic conform fișei corespunzătoare personalului încadrat ca îngrijitor de animale”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

 

Rezultatele verificărilor au fost înaintate Corpului de Control al Primului Ministru.

 

(Sursa: b1.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments