Dimineţi somnoroase, amiezi în care trebuie să te aduni, întâlniri la care atenția trebuie să fie încordată la maxim. Un singur numitor comun: cafeaua puternică cu aroma vibrantă de la Mamma Mia.
Cu siguranță n-ai știut că restaurantul Mamma Mia acordă o atenție grozav de mare calității cafelei și a ritualului servirii. Gabriel, bar manager, absolvent al cursurilor internaționale Illy, mi-a prezentat varietatea de cafea de origini din meniu, cu extrem de mult fler și pasiune. Aflu că Mamma Mia este singurul restaurant din oraș care are, la această categorie, produse fără gluten și fără zahăr, dar și singurul din România care colaborează cu brandul italian de cafea Giuliano.
Ca să prindem și noi puțin din cultura Italiei la băutul cafelei, Mamma Mia a pregătit două oferte pe care nu trebuie să le ratezi: primești un espresso gratuit la orice produs de mic dejun sau ai 50% reducere pentru espresso sau Al Americano. Ambele oferte sunt valabile atunci când ai mai multă nevoie, adică între 7 și 12. Dar trebuie să promiți că te vei lăsa condus de aromă și că vei gusta din plin experiența italienească.
Prepararea unei cafele perfecte se rezumă, așa cum spun italienii, la cei patru „M”: Macinazione (măcinarea corectă a boabelor), Miscela (mixul de cafea folosit), Machina (espressorul) și Mano (mâna talentată a barmanului). Stăpânindu-i pe primii la perfecție, echipa bariștilor lui Gabriel a mai adăugat încă un M la experiența ideală a unui espresso de calitate: Mamma Mia!