EXCLUSIV – CARACATIŢA SP IAŞI: Chirica, în vacanță cu furnizorul de casă al Primăriei. Mâine, la 7 dimineaţa, o anchetă 7EST!

0
475

Ar fi ca şi cum şefa ISJ ar merge la mare cu firma care tipăreşte manuale sau ca şi cum directorul Veolia Iaşi s-ar duce la pescuit cu firma care vinde cărbunele pentru un întreg sezon rece. Noi dezvăluiri: preţurile practicate de Gafiţa sunt aberante, dar SP Iaşi i-a plătit, directoarea economică Maria Zahariu fiind chiar soacra lui. Între două comenzi de la Primărie, Gafiţa se intersecta pe plajă cu Chirica. Zahariuc a făcut afaceri pe bani publici chiar şi cu propria fiică. Şefele de la SP Iaşi sunt pensionare, dar au mandat pe încă 4 ani: afacerile merg pe roate

Între Dragoş Gafiţa, marele beneficiar al achizițiilor directe de la Servicii Publice (SP) Iași, și primarul interimar Mihai Chirica există o relație de prietenie. Cei doi au petrecut concediile din 2014 și 2015 împreună, conform mai multor surse apropiate celor două familii. Gafița a declarat scurt că „nu-i adevărat”, iar Chirica a ezitat îndelung: „În 2014 ne-am întâlnit pe plajă, iar în 2015 nu rețin, e posibil să ne fi intersectat câteva zile”.

 

Preţuri umflate şi relaţii de rudenie
Informația schimbă perspectiva asupra afacerilor derulate de Gafița la direcția subordonată Primăriei, Servicii Publice Iași. Afaceristul se află în centrul unei suveici de firme care au furnizat produse către compania publică prin sistemul achizițiilor directe, directoarea economică fiind soacra sa, iar directorul general îi este naș.

Prețurile practicate de firmele lui Gafița în perioada când directoare la SP Iași era Luminița Sălceanu sunt mult peste cele ale pieței. Popicii care sunt împânziți pe străzi erau vânduți cu 225 de lei bucata, în timp ce prețul real este de 100 de lei. Hortensiile se vindeau cu 96 de lei, față de un preț real de 51 de lei. Exemplele sunt mult mai multe. Totalul sumelor încasate de Dragos Gafița într-un an și jumătate (2013-2014) depășește 1,2 milioane de lei, la care se adaugă alte sute de mii de lei încasate direct de la Primărie, tot prin achiziții directe.

Surprind incompatibilitățile și conflictele de interese practicate la vedere și tolerate într-o Primărie condusă de oameni care au declamat că s-au desprins de sistemul corupt instituit de fostul primar Gheorghe Nichita. A trecut un an de atunci și nu s-a luat nicio măsura împotriva Mariei Zahariuc și Luminiței Sălceanu, amândouă depășind vârsta de
pensionare.

 

A trecut o săptămână de la prima parte a dezvăluirilor din 7EST și primarul Mihai Chirica n-a arătat niciun interes față de subiect. Sfatul său a fost să facem o plângere penală.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments