Fetiţă de şapte ani, din Galaţi, diagnosticată cu gripă sezonieră

0
56

O fetiţă de şapte ani, din Galaţi, a fost diagnosticată cu gripă sezonieră, acesta fiind cel de-al nouălea caz de gripă din judeţ de la începutul sezonului rece, a declarat marţi presei, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Iordăchescu.

 

„S-a mai înregistrat un nou caz de gripă în judeţul Galaţi. Este o pacientă de şapte ani, cu virus gripal de tip A, subtipul H3. Starea sa de sănătate este bună, pacienta a urmat tratamentul corespunzător”, a spus Iordăchescu.

 

La nivelul judeţului Galaţi, s-au înregistrat nouă cazuri de infecţii gripale confirmate de către Institutul Cantacuzino, cinci dintre acestea fiind cu tulpina AH3, iar patru cu tulpina AH1PDM09.

 

Din cauza oscilaţiilor de temperatură a crescut şi numărul gălăţenilor cu viroze şi pneumonii. Astfel, s-a înregistrat un număr total de infecţii respiratorii de 2.500, în creştere cu 10% faţă de săptămâna anterioară, 85 de cazuri necesitând internarea. Grupa de vârstă cea mai afectată a fost cea de 5-14 ani, la care s-au înregistrat 893 de cazuri.

 

„La pneumonii, numărul total înregistrat a fost de 340, tot în creştere faţă de săptămâna trecută. Grupa de vârsta cea mai afectată a fost tot cea de la 5 la 14 ani, cu 76 de cazuri. Numărul total de internări în cazul pneumoniilor a fost de 107, iar grupa de vârstă la care s-a înregistrat cel mai mare număr de internări a fost 15-49 de ani”, a precizat Liliana Iordăchescu.

 

De săptămâna trecută toate spitalele din judeţul Galaţi au limitat accesul vizitatorilor şi ca ore, şi ca număr, excepţie făcând Spitalul de Urgenţă Galaţi unde a fost redus doar numărul vizitatorilor. Din cauza evoluţiei situaţiei epidemiologice, de pe 1 martie, şi Spitalul de Urgenţă Galaţi a redus orele de vizită, care sunt permise doar în intervalul orar 15-17.tă la Guvern la negocierile care vor fi purtate cu reprezentanţii Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments