Gripa a răpus 50 de persoane de la începutul sezonului rece. Două treimi dintre victime sunt bărbați

0
114

17 persoane au murit din cauza gripei în săptămâna 22 – 28 februarie, potrivit site-ului Institutului Naţional de Sănătate Publică, numărul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal ajungând astfel la 50 de la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute, gripei şi SARI.

 

Dintre cele 50 de persoane decedate din această cauză, 35 au fost bărbaţi şi 15 femei. În cazul a 44 de persoane decedate (88%) au existat condiţii medicale pre-existente.

 

În funcţie de judeţul de apartenenţă a cazului situaţia arată că s-au înregistrat 17 decese în Bucureşti, şapte în Argeş, şase în Cluj, şase în Prahova, două în Constanţa, două în Hunedoara şi câte unul în judeţele Ilfov, Iaşi, Mureş, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Dâmboviţa şi Galaţi.

 

În săptămâna 22 – 28 februarie s-au înregistrat la nivel naţional 466 de cazuri de gripă/ILI, 39 de cazuri de SARI (infecţie respiratorie acută severă), cu 5 mai puţine faţă de săptămâna precedentă şi cu 10 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului anterior.

 

De la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute, gripei şi SARI şi până la data de 1 martie au fost confirmate cu laboratorul 764 de cazuri de gripă: 671 cazuri tip A, subtip H1 sezonier, 37 cazuri tip A, subtip H3, 44 cazuri tip A, nesubtipate, 12 cazuri tip B.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments