HAOS la Piatra Neamț: de trei zile, spitalele, şcolile, grădiniţele şi populaţia nu au apă potabilă

0
89

O avarie majoră s-a produs miercuri la magistrala de alimentare cu apă. În plus, în urmă cu o lună de zile s-a constatat că toate sursele de captare a apei de suprafață din lacurile Bâtca Doamnei, Vaduri și Pângărați, dar și râul Bistrița sunt infestate cu bacteria clostridium perfringens. Din acest motiv, captarea apei se face doar din sursele de adâncime.

Autoritatea locală a avansat până acum mai multe termene pentru remedierea situaţiei. Directorul companiei ApaServ, Ionuț Cătălin Dughir, a declarat vineri că serviciul de alimentare cu apă va fi reluat cel mai probabil în jurul prânzului. „Am întâmpinat mai multe probleme la această lucrare, iar piesa comandată, o vană, a avut nevoie de mai multe ajustări. În această dimineață (vineri — n.r.) a fost nevoie să comandăm, la societatea privată la care am făcut acea vană, o nouă lucrare și sperăm ca în jurul prânzului să fie finalizat montajul”, a declarat Ionuț Cătălin Dughir.

 

Spitalele, școlile, grădinițele, instituțiile publice și locuitorii din Piatra Neamț nu au apă la robinete încă de miercuri seara. De curând, s-a constatat că toate sursele de captare a apei de suprafață din lacurile Bâtca Doamnei, Vaduri și Pângărați, dar și râul Bistrița sunt infestate cu bacteria clostridium perfringens. De aceea, captarea apei se face numai din sursele de adâncime. Avaria s-a produs miercuri seara. A doua zi, Cătălin Dughir, directorul companiei ApaServ Neamț, susţinea că până în seara de joi situaţia va fi rezolvată. Dar nu a fost aşa. Oamenii speră să nu fie lăsaţi fără apă în acest sfârşit de săptămână.

 

 

(Sursa: evz.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments