Magistraţii ieşeni vor avea ultimul cuvânt în cazul referendumului de la Pungeşti

0
116

Magistraţii Judecătoriei Vaslui au decis, astăzi, înaintarea dosarului privind soluţionarea cererii în cazul referendumului de la Pungeşti către Curtea de Apel Iaşi.

 

Hotărârea vine după ce Prefectura Vaslui a solicitat instanței să se pronunțe pentru a clarifica rezultatul consultării populare privind demiterea primarului Mircia Vlasă.

Magistrații trebuie să decidă care lege se aplică în această situație.

Aproximativ 50 de localnici din Pungeşti s-au adunat luni în faţa Prefecturii Vaslui, solicitând validarea referendumului cu o prezenţă de 30%, dar şi demiterea edilului.

Anterior, prefectul Daniel Olteanu solicitase timp de consultări, pentru a stabili care dintre legi se aplică pentru validarea consultării populare, cea care prevede o prezenţă de 50% +1 sau actul normativ care stipulează o prezenţă de doar 30%.

Preşedintele Biroului Electoral Central Pungeşti, judecătorul Neculai Burlibaşa, a precizat că referendumul va fi validat numai dacă prezenţa la vot va fi de 50%+1, invocând Legea administraţiei publice locale.

Din cei aproximativ 2.500 de alegători înscrişi pe liste, 34,3% au fost prezenţi la referendum, iar majoritatea a votat pentru demiterea primarului, Mircia Vlasă.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments