Ministerul Sănătății finanțează achiziționarea unui Computer Tomograf la Institutul de Psihiatrie „Socola”

0
133

Ministerul Sănătății a aprobat solicitarea Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași privind alocarea de fondurilor în vederea achiziționării unui Computer Tomograf. Marți, 1 martie 2016, Ministerul Sănătății a transmis Institutului de Psihiatrie „Socola” acordul prealabil de finanțare în valoare de 1,9 milioane de lei, pentru achiziționarea dispozitivului medical.

 

 Investiția este necesară ținând cont că foarte mulți pacienți ai Institutului „Socola” necesită investigații la computerul tomograf pentru stabilirea unui diagnostic precis. Pentru că investigația este foarte costisitoare, până acum aceasta se realiza cu precauție din cauza fondurilor limitate.

 

Din acest motiv s-a efectuat o analiza financiară din care reiese că este mai rentabil dacă Institutul ar dispune de un computer tomograf, decât, dacă această investigație ar fi efectuată și decontată în mediul privat. Achiziționarea acestui dispozitiv va aduce economii la bugetul Institutului în valoare de 600.000 de lei pe an.

 

  În următoarea perioadă, reprezentanții Institutului urmează să demareze procedurile de licitație, aparatul urmând să fie amplasat spațiul unde funcționează Radiologia.

 

  „Și în acest an vom continua seria investițiilor necesare pentru creșterea calității actului medical și mulțumim Ministerului Sănătății pentru întreg sprijinul acordat. Achiziționarea unui Computer Tomograf este o investiție necesară atât pentru bolnavi cât și pentru domeniul de cercetare a Institutului „Socola”. Din punct de vedere a spațiului îndeplinim condițiile, inspectorii Direcției de Sănătate Publică au efectuat primele evaluări în acest sens. Cu siguranță în acest an, bolnavii Institutului vor putea efectua aceste investigații în unitatea medicală”, a precizat Dr. Gabriel Oprișanu, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola”.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments