O faptă eroică de care nu s-a știut: Movilă l-a răsturnat pe Ceauşescu

0
127

Movilă este unul dintre cei mai pitoreşti politicieni din Iaşi

Numele deputatului PMP apare pe o listă a luptătorilor la Revoluţia din 1989, listă semnată de preşedintele Iohannis. Movilă spune că are titlul de 20 de ani şi nu a cerut nicio facilitate în această calitate.

 

La sfârşitul lunii februarie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat un decret privind conferirea titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant“ pentru aproape 1.700 de persoane. Printre acestea se află şi deputatul ieşean Petru Movilă.

 

L-au onorat mai mulţi preşedinţi

„Prima dată am primit acest titlu în 1996, de la Ion Iliescu. Pe urmă, fiecare preşedinte, Constantinescu, Băsescu şi acum Iohannis au oferit diplome, medalii, brevete pentru luptătorii cu rol determinant în Revoluţie. Pentru mine, acest titlu este o recunoaştere morală a faptului că am fost acolo. Nu am beneficiat niciodată de vreo facilitate materială sau de altă natură în baza acestor documente ale Statului român. Nu am cerut niciodată nimic de la nimeni. Eu mă bucur şi mă mândresc cu faptul că am fost acolo. Aşa am avut eu noroc în viaţă, alţii nu ştiu dacă vor avea vreodată norocul să participe la un eveniment istoric de schimbare a unui regim totalitarist“, spune Movilă.

 

„Să nu se împuşte oamenii între ei!“

Deputatul ieşean consideră că prin participarea sa la Revoluţie a dus la salvarea de vieţi omeneşti. „Eram student şi nu m-am gândit niciodată că schimbarea sistemului şi evoluţia în societate va ajunge aici. Pe 22 decembrie am fost la Comitetul Judeţean de Partid şi la Casa Studenţilor. Am fost împreună cu profesorul Doru Ţigău, Adi Cristi, doctorul Bălan de la Socola. Am fost foarte mulţi. Am avut grijă să nu se împuşte oamenii între ei! Am coordonat activităţi de pază, de predare a instituţiilor, de deschidere a Radio Iaşi. Dacă unii dintre voi mureau atunci, ce scriaţi azi?! Să nu uităm că Iaşul venea după 14 decembrie, cu o săptămână de teroare. Cu Miliţie, Securitate…“, a mai povestit Movilă.

 

Citește și Marele eșec „Parc industrial Fortus”: când politicienii se iau de păr, ieșenii fluieră a pagubă

 

Mulţi foşti sau actuali parlamentari pe listă

Iohannis a conferit titlul unui număr de 1.667 de persoane, printre care se numără deputaţii Bogdan Niculescu-Duvaz, Eugen Nicolicea sau Niculae Mircovici, preşedintele de onoare al echipei de fotbal FCSB, Helmuth Duckadam.

Cei care au primit titlul vor încasa indemnizaţii calculate prin aplicarea unui coeficient de 1,1 din salariul mediu brut pe economie. În prezent, valoarea acestuia este 2.415 lei, ceea ce înseamnă că indemnizaţia lunară se ridică la 2.656 de lei. Acest mod de calcul asigură creşterea permanentă a indemnizaţiilor pe care le încasează revoluţionarii, deoarece salariul mediu brut creşte în fiecare an.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCetățeni maghiari, suspecți de evaziune fiscală de 6 milioane de euro. Percheziții în mai multe județe
Articolul următorPercheziții la sediile Carpatica din București și Sibiu. Prejudiciu de 100 de milioane de lei
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments