N-o să crezi dar cel mai bine plătit român în 2015 lucrează în salubritate

0
126

Cel mai bine plătit român a câştigat, anul trecut, 16,3 milioane de lei, echivalentul a 3,6 milioane de euro, din colectarea deşeurilor nepericuloase, potrivit datelor transmise de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

 

Datele se referă la clasamentul celor mai mari venituri de natură salarială obţinute în România, în 2015, şi declarate la Fisc, informează News.ro.

Este pentru prima dată în ultimii ani când un român ajunge pe primul loc în topul veniturilor cu câştiguri provenite din colectarea deşeurilor. În 2014, cel mai bine plătit român a lucrat în domeniul imobiliar şi a avut un venit anual, declarat la Fisc, de circa 1,8 milioane de euro.

Însă cei mai bogaţi români au venituri în principal din dividende, adică din profitul realizat de societăţile la care deţin acţiuni.

Pentru 2015, topul salariilor fabuloase este completat de un IT-ist care a câştigat, anul trecut, în fiecare lună, echivalentul a aproape 165.500 de euro. Veniturile lui anuale au fost de 8,8 milioane de lei, adică circa 1,9 milioane de euro.

Şi consultanţa în afaceri s-a dovedit a fi bănoasă, potrivit Fiscului. Al treilea salariat milionar în euro lucrează în acest domeniu şi a câştigat, anul trecut, 7,4 milioane de lei, echivalentul a circa 133.000 de euro în fiecare lună.

Locul patru în top îi revine unui contribuabil dintr-un domeniu nou faţă de anii trecuţi, respectiv intermedieri în comerţul cu diverse produse. Venitul net anual raportat în acest caz a fost de 7,1 milioane de lei, adică circa 1,5 milioane de euro.

Domeniul financiar revine pe poziţia a cincea în top, cu un angajat din consultanţa în afaceri care a câştigat, în 2015, nu mai puţin de 5,3 milioane lei (1,2 milioane euro), adică 100.000 de euro lunar.

Cultivarea strugurilor este prezentă în top, pe locul şase, cu un angajat care a avut, anul trecut, venituri tot de peste 5,3 milioane de lei (1,2 milioane euro).

  • colectare deşeuri nepericuloase
  • IT
  • consultanţă în afaceri
  • intermedieri în comerţul cu diverse produse
  • consultanţă în afaceri
  • cultivarea strugurilor
  • colectare deşeuri nepericuloase
  • instrumente măsură şi control
  • instalaţii electrice
  • consultanţă în afaceri

Industria salubrităţii mai are un reprezentant şi pe locul şapte în top. Acesta a raportat un venit net de 5 milioane de lei, adică circa 1,1 milioane de euro), din colectarea deşeurilor nepericuloase.

Fabricarea de instrumente şi dispozitive pentru măsura, verificare, control şi navigaţie ocupa locul opt în clasamentul veniturilor obţinute anul trecut, o persoană din acest domeniu încasând 4,9 milioane de lei, echivalentul a puţin peste un million de euro.

O singură dată în clasament apare şi domeniul lucrărilor de instalaţii electrice, pe poziţia a noua, cu un angajat care a câştigat, anul trecut, 4,8 milioane de lei, adică tot peste un million de euro.

Topul este încheiat de un al treilea angajat care lucrează în consultanţa pentru afaceri şi management, cu un câştig net de 2,6 milioane de lei.

Valoarea totală a câştigurilor obţinute de românii din top 10 se ridică la 70,1 milioane de lei, echivalentul a 15,6 milioane de euro, cu mai bine de 3,3 milioane de euro peste veniturile raportate în 2014.

La nivel naţional, câştigul salarial mediu net a crescut cu 11,7% în ultimul an, până la 1.943 de lei (circa 430 euro) în luna ianuarie 2016, arată statisticile oficiale.

România are aproape 5,3 milioane de angajaţi, dar mai puţin de 4% dintre ei au venituri lunare de peste 5.000 de lei.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments