Nadejda Savchenko, pilot ucrainean capturat de ruşi, condamnată la 22 de ani de închisoare

0
113

Magistraţii din Doneţk au condamnat-o de Nadejda Savchenko la 22 de ani de închisoare, transmite agenţia rusă RIA Novosti.

 

Judecătorii au găsit-o vinovată pe Savchenko în omorul a doi jurnaliști ruși și traversarea ilegală a frontierei ruso-ucrainene. Pe lângă cei 22 de ani de închisoare, Savchenko a primit și o amendă în valoare de 22 mii de ruble rusești.

Magistrații au scos acuzațiile de participare a lui Savchenko în atacuri armate asupra civililor din Lugansk.

Arestată la începutul lunii iulie 2014 pe teritoriul rus, potrivit Moscovei, Nadia Savcenko (34 de ani) este acuzată de uciderea a doi ziariști ruși, în timpul confruntărilor armate din Estul separatist prorus al Ucrainei.

Autoritățile ruse au decis suspendarea procesului, fapt care a alimentat speculațiile cu privire la soarta ei, mai ales că ea a început o grevă a foamei și a setei.

Considerată eroină națională în Ucraina, Nadia Savcenko neagă că ar fi implicată în uciderea celor doi jurnaliști ruși și îi acuză pe separatiștii proruși din Estul Ucrainei că au capturat-o pe teritoriul ucrainean și au predat-o apoi autorităților ruse.

Kievul și Occidentul, dar și importante personalități ale lumii, au făcut în repetate rânduri apel la autoritățile ruse pentru eliberarea Nadiei Savcenko, dar fără succes.

 

(Sursa: deschide.md)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVIDEO. Federica Mogherini, în lacrimi după atentatele de la Bruxelles
Articolul următorVIDEO ŞOC. Imagini din Aeroportul Zaventem filmate la câteva secunde după prima explozie
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments