Povestea lui Radu, al 64-lea tânăr care piere în urma tragediei din Colectiv: „Era o comoară de copil!”

0
88

Radu Sienerth, un tânăr de 22 de ani din Petroșani, a devenit ieri cea de-a 64-a victimă a incendiului din Colectiv. Radu s-a luptat timp de patru luni pentru viața sa, în timp ce părinții lui au vegheat zi de zi lângă patul său din Spitalul Floreasca, din București. În ciuda tuturor eforturilor, aceștia și-au pierdut ieri unicul fiu, scrie Libertatea.

 

În noaptea de vineri, 30 octombrie 2015, Radu Sienerth a mers la concertul trupei ”Goodbye to Gravity” împreună cu alţi doi prieteni, de asemenea studenţi la ASE, în Bucureşti. Când a izbucnit incendiul, doi dintre ei, aflaţi chiar lângă uşa de acces, au reuşit să iasă din încăperea cuprinsă de fum şi flăcări, însă Radu a fost trântit la pământ şi surprins de flăcările ucigaşe.

 

A fost internat în aceeași seară la Spitalul Floreasca din Capitală, unde medicii l-au operat de urgență. A fost doar una dintr-un lung șir de intervenții chirurgicale cărora Radu le-a rezistat cu stoicism. I-a avut alături încă din prima zi pe părinții săi, care au sperat într-o minune, însă din păcate Radu nu a putut fi transportat către o clinică din străinătate și pentru că avea dureri foarte mari, era aproape în permanență sedat.

 

Foto: Libertatea

Tatăl său, fost director al unei mine din Petroșani, lucra în minerit pentru a-și putea ține fiul care era student la ASE în Capitală. După tragedie, însă, acesta s-a pensionat de la Societatea de Închideri de Mine Valea Jiului și s-a mutat București pentru a-și putea îngriji copilul.

 

Colegii săi de muncă și foarte mulți localnici din Petroșani au sărit în sprijinul familiei, iar pentru Radu, mai mulți artiști din Valea Jiului au organizat un concerte și acțiuni caritabile.

 

Ieri, la liceul la care a învățat Radu, dascălii au aprins o lumânare pe care au așezat-o în banca în care tânărul a învățat. A fost un elev eminent, dovadă că a fost admis la ASE fără nici cea mai mică problemă, spun profesorii și toți se așteptau la vești bune.

 

Familia tânărului este devastată spun apropiații care au încercat să vorbească cu tatăl lui Radu. ”Am încercat să vedem cu ce putem ajuta, să încercăm să ne ocupăm de o parte din cele necesare înmormântării, dar nu ne-am putut înțelege. Sunt dărâmați, pentru ei acest copil era o comoară”, au spus colegii tatălui lui Radu Sienerth.

 

(Sursa: libertatea.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments