Primăria va cumpăra alte opt autobuze noi. Cum vor arăta ele şi câţi bani se alocă

0
128

Primăria Iaşi a demarat procedurile pentru achiziţia a încă opt autobuze noi. În acest sens, municipalitatea a lansat o licitaţie pentru alegerea unui furnizor, valoarea estimată a contractului fiind estimată la 6,1 milioane lei.

 

Potrivit caietului de sarcini, autobuzele trebuie să fie cu podea joasă, să aibă o lungime de până la 12,5 metri şi o capacitate de minimum 90 de călători. „Scaunele pentru pasageri vor fi realizate din material armat cu fibră de sticlă sau mase plastice cu tratament antistatic, proprietăţi antigraffiti, vopsea înglobată, antivandalism cu tapiţeria rezistentă la uzură şi murdărie“, se arată în caietul de sarcini.

 

În acelaşi timp, autobuzele trebuie să fie dotate cu rampă de acces pentru persoane cu dizabilităţi, să aibă un spaţiu pentru scaun cu rotile, trei uşi, instalaţie de climatizare (încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat) la şofer şi salon pasageri, panouri afişaje itinerar traseu şi cel puţin patru validatoare electronice pentru biletele de călătorie, scrie „Ziarul de Iaşi”.

 

Firmele interesate trebuie să depună oferte până cel târziu în data de 9 mai 2016. În prezent, primăria a ajuns în etapa finală la o altă licitaţie privind achiziţionarea a patru autobuze noi, primele de după anul 2005.

Contractul a fost atribuit companiei Anadolu Automobil ROM SRL, unicul importator ISUZU în România.

 

RATP mai are în plan să cumpere în acest an cel puţin 30 de autobuze şi minibuze second-hand. În bugetul regiei pe 2016, aprobat de Consiliul Local, au fost prevăzuţi 5,7 milioane lei pentru această achiziţie. Deocamdată, RATP încă nu a lansat o procedură pentru selectarea unui furnizor.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments