Chirica se spală pe mâini: "ANI să-l cerceteze pe Surdu!"

0
161

Primăria Iaşi nu poate să se pronunţe în cazul viceprimarului Gabriel Surdu şi doar Agenţia Naţională de Integritate poate stabili starea de incompatibilitate în cazul acestuia – a declarat, astăzi, primarul interimar Mihai Chirica.

 

El a adăugat că se poate vorbi de o sancţiune doar în cazul în care va fi începută o acţiune a procurorilor.

 

„Un lucru este cert: toată lumea trebuie să respecte legea. Nu ştiu ce sancţiune se va aplica. Din punctul de vedere al respectării legii, nu ne putem pronunţa noi, ca instituţie publică. Nici nu ştiu dacă putem vorbi despre existenţa vreunei incompatibilităţi sau a unei încălcări ale legii. Dar asta face obiectul unei alte instituţii care va trebui să analizeze situaţia şi de-abia atunci vom putea vorbi de o sancţiune”, a declarat Chirica.

 

Reamintim că viceprimarul Gabriel Surdu este membru al Comisiei de Urbanism şi totodată, prin intermediul fiului său, este acţionar la o firmă de construcţii.

 

Reprezentanţii Partidului M 10, condus de Monica Macovei, au solicitat procurorilor DNA să iniţieze o anchetă în acest caz şi au mai cerut inspectorilor ANI să se pronunţe asupra incompatibilităţii lui Gabriel Surdu.

 

Citeşte şi Afacerea viceprimarului Surdu revoltă vecinii, Protecţia Mediului şi dendrologii

 

De asemenea, conducerea organizaţiei judeţene Iaşi a PNL a cerut, astăzi, demisia lui Gabriel Surdu din funcţia de viceprimar al Iaşului.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedent100 de elevi din mediul rural vor petrece gratuit o săptămână în Tabăra de la Durău
Articolul următor„Teatru și poveste pentru suflete de copii”. Evenimente culturale dedicate românilor din Catalonia
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments