Prins cu 67 de metri cubi de material lemnos tăiat ilegal în Munţii Neamţului

0
67

Un bărbat în vârstă de 36 ani din localitatea Bicaz Chei, care conducea un autocamion încărcat cu material lemnos, a fost amendat cu suma de 9.000 de lei de poliţiştii din Bicaz pentru săvârşirea mai multor contravenţii.

 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ, subinspectorul Elena Bulgărea, a declarat vineri, presei, că autocamionul în care se aflau 67 metri cubi de lemne a fost oprit în trafic, în Bicaz, în noaptea de joi spre vineri.

“În urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că datele înscrise în avizul de însoţire nu corespundeau din punct de vedere al cantităţii şi al speciei cu materialul lemnos transportat. Conducătorul auto nu s-a supus indicaţiilor poliţiştilor de a-i urma la Ocolul Silvic Bicaz pentru inventariere, ci şi-a continuat deplasarea înspre Piatra-Neamţ. Imediat a fost solicitat sprijinul patrulelor din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ care, în jurul orelor 01,00, au oprit autoutilitara, reuşindu-se inventarierea materialului lemnos”, a declarat Elena Bulgărea.

Cantitatea de 67 metri cubi de cherestea răşinoase, în valoarea de circa 40.000 lei , a fost confiscată şi predată în custodia Ocolului Silvic Vaduri.

Şoferul a fost sancţionat, conform Legii 171/2010, cu amendă de 9.000 lei.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments