Român evacuat ilegal şi cu scandal de proprietarul britanic: “Eşti un ţigan român şi un idiot”

0
108

Un român stabilit într-un orăşel din Marea Britanie a fost evacuat ilegal şi într-o manieră agresivă de proprietar.

 

Deşi bărbatul plătise în avans chiria, britanicul nu s-a sfiit să-l dea afară fără preaviz. Văzându-se nedreptățit, conaționalul nostru s-a adresat poliției.

 

Supărat de îndrăzneala chiriașului, Andi D., i-a transmis prin SMS un text în care îl numește „idiot” și „țigan român”, reamintind practic clișee ale presei-tabloid din UK, unde românii sosiți pe coasta britanică sunt asociați sporadic cu „grupuri mari de etnie romă („gypsies”) care cerșesc, fură sau cer beneficii de la Guvern”, scrie ziarulromanesc.net.

 

„Am sesizat poliția la 112, fiindcă mă amenințase că dacă refuz să mă mut, mă duce el în afara casei. Furia lui plecase după ce, în lipsa mea, găsise în camera mea, pe vechiul lui covor, câteva pete. Totul se putea rezolva, mai ales că eram cu plata la zi, dar devenise extrem de agresiv, parcă era într-un fel de extaz ciudat. A fost traumatizant: cu SMS de evacuare la 7.30 dimineața, când eram încă la serviciu. Apoi, sosit în casă, el fiind în camera alăturată, îmi trimitea SMS-uri în care număra cât timp mi-a mai rămas de stat acolo („You got 90 minutes left”, „Ten minutes” etc.). Metode aproape naziste, nemaiauzite…”, își amintește românul.

Deşi a anunțat autoritățile, nicio instituție nu a soluționat cazul. “S-au spălat pe mâini”, spune acesta.

 

(Sursa: b1.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments