România a pierdut cel mai important turneu de tenis

0
74

Ion Țiriac a anunțat că nu se va mai implica în organizarea competiției, pentru că „Arena Centrală” din Complexul BNR a rămas fără aviz ISU, iar autorităților nu le pasă de sport.

Sportul românesc a mai primit, ieri, o lovitură grea, care-i afectează imaginea. Ion Țiriac a anunțat că va renunța la organizarea turneului BRD Năstase-Țiriac Trophy, motivul principal fiind legat de nepăsarea autorităților. Mai exact, „Arena Centrală” din Complexul BNR, construită în 1972, nu mai deține autorizație din partea ISU, transmite EVZ.ro.

 

„Nu pot să-mi bat joc de numele meu”

În aceste condiții, Ion Țiriac a afirmat că va scoate turneul la vânzare, pentru că nu vrea să-și „șifoneze” imaginea.

„Am făcut tot ce se putea pentru ca acest turneu să continue. În trecut am cumpărat licența tot de la un român, am plătit toate datoriile existente și cred că am ajuns să avem un turneu decent la București. Dar de acum gata, turneul se vinde! Nu pot să-mi bat joc de numele meu, poziţia mea şi trecutul nostru, îl includ aici şi pe domnul Năstase”, a spus Țiriac. Omul de afaceri a subliniat că lucrurile, în acest moment, sunt de nerezolvat.

 

„Am fost şi la proprietarul bazei, Banca Naţională, am vorbit cu viceguvernatorul Florin Georgescu, care ne-a spus că nu se poate face nimic. Organizatorilor le va rămâne să vândă mult mai puţine bilete, să se limiteze doar la zilele de tenis, fără evenimente speciale.” Dezamăgit s-a arătat și Ilie Năstase. „Îmi pare foarte rău de ce se întâmplă, mai ales că de anul trecut arena primise şi numele nostru, Năstase-Ţiriac”, a afirmat „Nasty”.

 

Astfel, ediția din acest an, ce se va desfășura în intervalul 18-24 aprilie va fi ultima, dacă nu se va găsi un cumpărător. Turneul a luat ființă în 1993, și în acest sezon este dotat cu premii în valoare de 463.520 de euro, iar prețurile biletelor variază între 20 și 75 de lei.

 

 

(Sursa: evz.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments