România a pierdut O MINTE SCLIPITOARE. Academicianul Solomon Marcus s-a stins din viaţă în această dimineaţă

0
116

Academicianul Solomon Marcus a încetat din viață în această dimineață.

 

Matematicianul Solomon Marcus a fost internat în ultimele două zile la Spitalul Fundeni unde fusese transferat zilele trecute de la Spitalul Elias. Medicii au spus că el avea probleme cardiace. Academicianul avea 91 de ani.

Solomon Marcus s-a născut la 1 martie 1925, la Bacău. A absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii Bucureşti, obţinând ulterior titlurile ştiintifice de doctor în matematică şi doctor docent.

După absolvirea facultăţii, Solomon Marcus a predat ca profesor la Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii Bucureşti. Este autorul a numeroase studii interdisciplinare, de cărţi ce privesc utilizarea matematicii în lingvistică, în analiza teatrală, în ştiintele naturale şi sociale, potrivit Wikipedia.

Cărtile sale au fost traduse în multe ţări ale lumii. A publicat peste 50 de volume în România, traduse în mai multe limbi din Europa şi nu numai şi aproximativ 400 de articole în reviste ştiinţifice sau de specialitate.

Din 1993, Solomon Marcus a devenit membru corespondent al Academiei Române. În anul 2001 era membru titular al Academiei Române.

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments