Spitalul Regional de Urgențe Iași va fi situat în apropierea complexului comercial Carrefour Era, anunță Primăria

0
131

Spitalul Regional de Urgențe de la Iași va fi situat în apropierea complexului comercial Carrefour Era, pe un teren aflat în partea de vest a municipiului Iași. Anunțul a fost făcut astăzi de primarul interimar al Iașului, Mihai Chirica, după ce a purtat un dialog cu reprezentanții Guvernului și ai Comisiei Europene la București, potrivit Radio Iași.

Reamintim că Iașul a înaintat la Ministerul Sănătății, 5 propuneri de amplasare și o șasea a venit din partea Primăriei comunei Miroslava. Locația de lângă complexul comercial a întrunit cel mai mare punctaj. Valoarea investiției se ridică la 150 de milioane de euro și fondurile vor veni din partea Uniunii Europene, prin intermediul programului operațional Regional.

 

În țară vor fi construite trei asemenea spitale, la Iași, Cluj și Craiova. Un spital va avea o capacitate de aproximativ 1000 de paturi și vor fi 40 de secții medicale. De asemenea, proiectul prevede si construirea unui heliport.

 

Citește și  Spitalul Regional, secretul scandalului: taxe, impozite, vânzări de terenuri  

 

 

Investițiile în cele 3 spitale vor trebui finalizate in 3 ani, dotările si echipamentele ulterioare urmând a fi făcute cu ajutorul Băncii Mondiale. Mihai Chirica a mai spus că suprafața pe care va fi construită spitalul este intabulată la Primăria Valea Lupului, dar este dată spre administrare municipiului Iași.

 

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments