Târgul de Cariere de la Iași, vizitat de peste 5.600 de candidați

0
108

Peste 5.600 de persoane interesate de joburi, internshipuri și stagii de practică au participat marți și miercuri la Târgul de Cariere desfășurat la Iași. Interes a existat atât pentru posturile cu pofil tehnic, cât și pentru joburile în domeniul HR, administrativ sau al relației cu clienții.

 

„Am avut două zile cu multe oportunități de carieră și ne bucurăm că locuitorii din Iași au răspuns și de această dată pozitiv invitației noastre. În total au fost disponibile peste 1.500 de posturi în domenii precum inginerie, IT, recrutare, marketing, relația cu clienții, auto&automotive, producție, administrativ și altele. Recrutorii au discutat cu cei peste 5.600 de candidați prezenți la târg, au preluat CV-urile, iar în perioada următoare vor avea loc selecția și interviurile. Revenim în Iași în toamna acestui an”, a declarat directorul Târgului de Cariere, Louisa Olar.

 

Companiile au căutat atât specialiști, cât și candidați dornici să facă primul pas în carieră.

 

„În cele două zile, au trecut pe la standul nostru peste 370 de persoane și am preluat aproximativ 80 de CV-uri relevante. Surpriza plăcută a fost că am avut mulți vizitatori cu profil tehnic. Recrutarea a mers bine în domeniul automatizări calculatoare, automotive, aeronautic”, spune Luminița Achirei, recruitment coordinator la Atexis.

 

La Târgul de Cariere de la Iași au participat și companii care căutau personal dispus să se mute în alte orașe. „Peste 150 de persoane potrivite ca nivel de experiență au trecut pe la standul nostru din cadrul Târgului de Cariere de la Iași, iar aproximativ 50 de persoane sunt dispuse la relocare la București sau Cluj. Noi avem acum disponibile 200 de posturi în București și 60 la Cluj-Napoca. Am găsit și mulți tineri interesați de joburi part-time și de internshipuri”, precizează Andreea Alexandra Stan, Talent Acquisition Coordinator la Genpact.

 

Și pe partea de limbi străine a fost cerere mare în cadrul Târgului de Cariere de la Iași. „Am interacționat la Târgul de Cariere cu peste o sută de candidați, atât specialiști pe IT, cât și foarte mulți studenți, iar majoritatea au șanse mari să fie angajați pe posturi diverse. Atuurile lor și interesul nostru se îndreaptă către nivelul cunoștintelor tehnice și stăpânirea unor limbi străine: engleză, franceză, spaniolă, olandeză și altele”, a declarat Adrian Murariu, Public Relations&Events Manager la SCC Services România.

 

La TdC au participat și mai multe companii din domeniul alimentar și retail. Lidl a găsit la târg candidați potriviți pentru mai multe poziții, spun reprezentanții companiei.

 

„Am fost plăcut impresionați de entuziasmul, competențele și energia participanților de la Târgul de Cariere de la Iași. În plus, am apreciat compatibilitatea dintre aspirațiile lor și oferta Lidl: am întâlnit mulți aplicanți potriviți pentru pozițiile noastre din cadrul magazinelor, precum și pentru rolurile de management. De asemenea, studenții au aplicat pentru joburile part-time din magazinele noastre, iar Campionatul de Management s-a bucurat de mare căutare în rândul absolvenților de studii superioare, având multe înscrieri.”, a declarat Ileana Ștefan, Director de Resurse Umane Lidl. 

 

Recrutări la Târgul de Cariere au făcut și companiile Amazon, AtoS România, Delphi, Dräxlmaier, Identity, Preh, UniCredit Business Integrated Solutions, Webhelp. În plus, oportunități de carieră aduc și alți angajatori: Adecco, Alpina Shoe Production, ARCADIS, Arhipelago, Auchan, Capgemini, CENIT, CONEX Distribution, EnerEd IT Academy, EOS KSI România, Evozon, Formens, Generali, GfK Romania, Iulius Management Center, KFC, Kuka Systems, LEROY MERLIN, LexNavigator, McDonald’s, MHP-A Porsche Company, Ministerul Apărării Naționale, Obiettivo Lavoro, OMCO Romania, Pizza Hut, ProCredit Bank Romania, Siemens Industry Software, SynerTrade, VEO Worldwide Services,Veolia, ZF TRW. Și în acest an, Bellaria Hotel susține tinerele talente.

 

Zeci de concurenți la Speed Coding Challenge

La  concursurile contracronometru de programare Speed Coding Challenge au participat peste 35 de pasionați și specialiști în tehnologia informației. Mai mult de jumătate dintre candidați au reușit să rezolve cel puțin jumătate din problema pusă la dispoziție de compania care a organizat concursul.

 

După Iași, Târgul de Cariere ajunge la Chișinău (18-19 martie), Sibiu (23-24 martie), Cluj Global (29-30 martie), Târgul de Cariere în IT (Cluj-Napoca, 31 martie-1 aprilie), Târgu-Mureș (6 aprilie).

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentÎn sfârşit! La “Cuza” va fi lansată o platformă online ANTIPLAGIAT
Articolul următorZilele „Ion Creangă” la Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi:„Creangă altfel: de la basm la bandă desenată şi-napoi la basm”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments