Tehnică modernă de intervenţie pentru pompierii din Paşcani

0
141

Pompierii din Paşcani au primit, la începutul acestui an, tehnică nouă de intervenţie, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

Este vorba despre o barcă cu motor din aluminiu, necesară în cazul intervenţiilor care se desfăşoară în mediul acvatic, mult mai eficientă decât bărcile pneumatice pe care le are în dotare subunitatea din Paşcani. A fost testată deja pe lacul Dorobanţ din Iaşi, iar astăzi, pompierii au scos-o la o probă pe luciul apei lacului Peştişorul.

 

„Inspectoratul pentru situaţii de Urgenţă Iaşi a primit tehnică de intervenţie nouă, printre aceste autospeciale se numără şi autofrezele, iar ca utilaje de intervenţie la salvarea persoanelor sunt primite şi bărci. Autofrezele sunt primite prin programul Euronest, iar bărcile de la ISU. Cu ajutorul bărcii care a intrat în dotarea secţiei de Pompieri Paşcani se va interveni cu o mai mare uşurinţă în cazul situaţiilor de urgenţă care se desfăşoară în mediul acvatic, iar autofrezele vor servi pentru înlăturarea zăpezii, fiind utilizate ca antemergător în faţa autospecialelor de intervenţie. Ele sunt multifuncţionale şi folosesc şi pentru intervenţiile la inundaţie, şi au în componenţa lor un bazin în care poate transporta apă potabilă pentru persoane aflate în zone de situaţii de urgenţă”, a declarat Silvia Bolohan.

 

Tot la Paşcani a ajuns şi o autofreză multifuncţională, dotată cu motopompă şi rezervor de apă, care va servi la înlăturarea zăpezii, dar şi în cazuri de inundaţii.   

 

 

(Sursa: newspascani.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPrisăcaru, libertate mai îndepărtată. Fostul prefect de Iaşi a scris trei cărţi degeaba în puşcărie
Articolul următorUn terorist ISIS a tranzitat România în drumul său spre Siria
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments