Turmă de oi, atacată de o haită de câini. În câteva minute, 30 de miei şi 10 oi au murit

0
230

O stână de 400 de oi din localitatea timişeană Cerneteaz a fost atacată de o haită de câini, ieri dimineaţă, incident în urma căruia au murit zeci de miei.

 

Sâmbătă dimineață, ciobanul Flavius Bartoș a plecat să mănânce, iar în lipsa sa, turma de ori a fost atacată de o haită de câini abandonați și sălbăticiți. Când s-a întors la stână, ciobanul a găsit cinci câini fără stăpân în țarcul oilor și doi câini în apropiere.

 

În urma atacului, 30 de miei și 10 oi au murit, iar alți 50 de miei au fost răniți, susține tion.ro.

 

Ciobanul a raportat incidentul polițiștilor și medicului veterinar din localitate. Omul a povestit că de ceva vreme o haită de 7 câini vine regulat pe pășune, însă până acum nu au mai atacat oile sale. El a cerut și Primăriei din Giarmata să facă ceva, însă până acum nu a fost luată nicio măsură. Omul este disperat, după ce a văzut cum toată munca sa din ultimul an s-a dus într-un interval de doar o oră.

 

Potrivit declarațiilor date de către Flavius Bartoș polițiștilor, stâna sa cuprinde aproximativ 400 de oi și este păzită de doar trei câini, potrivit legii. Paguba se ridică la zeci de mii de lei.

 

 (Sursa: libertatea.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments