11 persoane care lucrau la infrastructura pentru Olimpiada de la Rio, au murit în accidente de muncă

0
80

Construirea infrastructurii pentru Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro provoacă victime. Până acum, 11 persoane au decedat în urma unor accidente de muncă produse pe șantierele instalațiilor sportive, potrivit agerpres.

 

Un responsabil al Inspectoratului regional de muncă din Rio, Robson Leite, a declarat că acesta număr este un „număr înfricoșător.” Un alt oficial din Brazilia a transmis că acest număr foarte mare al deceselor este rezultatul lipsei de planificare, dar și din graba cu care se fac lucrările.

 

Din cauza întârzierilor pe anumite șantiere ale Jocurilor Olimbpice, inspecția muncii și-a exprimat îngrijorarea privind faptul că această accelerare a lucrărilor poate provoca noi victime.

 

Pe șantierul unei noi linii de metrou și-au pierdut viața trei muncitori. Alți doi au murit în timpul lucrărilor din Parcul Olimpic, iar ceilalți șase pe șantierele legate de JO 2016.

 

Comparativ cu numărul persoanelor decedate la construcțiile pentru alte evenimente de acest fel, persoanele care și-au pierdut viața în Brazilia este foarte mare. În timpul lucrărilor pentru Cupa Mondială din 2014, 8 persoane și-au pierdut viața, dar în întreaga Brazilie, numai în Rio.

 

De asemenea, la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, nicio persoană nu și-a pierdut viața în timpul lucrărilor pentru construcțiile folosite.

 

(Sursa: b1.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments