A dat de „belea”! Adrian Corduneanu, trimis în judecată pentru şantaj

0
324

Adrian „Beleaua” Corduneanu, unul dintre membrii clanului interlop Corduneanu, a fost trimis în judecată  de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi pentru că a şantajat un agent de vânzări.

 

În acelaşi dosar, procurorii l-au acuzat şi pe Ionel Bogdănici, un apropiat al interlopului, de complicitatea la şantaj. 

 

Anchetatorii susţin că Adrian Corduneanu, zis „Beleaua”, l-a şantajat pe T.P., agent de vânzări la o firmă de betoane pentru a aduce clienţi firmei cu profil de construcţii pe care o deţinea Ionel Bogdănici, zis Nelu, şi nu angajatorului său.

 

„În perioada octombrie-noiembrie 2015, cei doi (n.r. Adrian Corduneanu şi Ionel Bogdănici) au obţinut în mod injust, prin constrângere de la o persoană vătămată P.T., suma de 1.000 de euro şi 30.000 de lei, iar începând cu data de 16.03. 2016, şi-au reluat activitatea de constrângere a persoanei vătămate, impunând acesteia să desfăşoare activităţi generatoare de foloase materiale, în interesul altora”, arată anchetatorii.

 

Pentru a fi mai „eficient” agentul de vânzări era terorizat cu mesaje şi telefoane de ameninţare. Mai mult, T.P fi fost lovit şi înţepat cu un cuţit în picior de către Adrian Corduneanu.

 

Procurorii susţin că, de frica lui Adrian Corduneanu, victima contacta clienţii, Ionel Bogdănici se înscria în caietul de comenzi al firmei la care lucre agentul de vânzări, ca şi cum ar fi comanda sa. Ulterior, P.T. încasa banii de la client conform negocierii, la preţul impus de Adrian Corduneanu de minim 220 de lei.

 

Citește și STENOGRAME. Metodele de lucru ale unui interlop. Adrian „Beleaua” Corduneanu către agentul de vânzări: „Eşti un şoricel mic pentru mine!”

 

Corduneanu şi Bogdănici au fost reţinuţi pe 2 aprilie de procurori, iar a doua  zi au fost arestaţi de instanţă.

 

 Adrian Corduneanu a fost condamnat, în 10 martie, de Tribunalul Maramureş la trei ani de închisoare pentru şantaj şi complicitate la înşelăciune. Alături de el au mai fost condamnaţi cinci dintre fraţii săi şi alţi 19 apropiaţi ai clanului Corduneanu. Decizia instanţei nu este definitivă.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentEXCLUSIV. Secretara lui Gafița continuă afacerile cu Servicii Publice
Articolul următorDezvăluirile unei actriţe de comedie care a jucat într-un film pentru adulți
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments