Academia S&T la Colegiul Național ”Costache Negruzzi” Iaşi

0
176

Joi, 21 aprilie 2016, începând cu ora 10.00, la Colegiul Naţional ”Costache Negruzzi” Iaşi, se vor desfăşura mai multe workshop-uri susţinute în cadrul Programului Academia S&T –  proiect national de prelegeri şi conferințe interactive de popularizare a științelor dezvoltat de revista Știință&Tehnică începând cu anul 2011.

 

Academia S&T își propune să familiarizeze elevii români cu cele mai noi descoperiri și invenții din domenii precum robotică, realitate virtuală, ecologie, astronomie, paleoantropologie, neuro-științe sau futurologie.

 

Invitații activității sunt:

Marc Ulieriu,  jurnalist de știință, redactor șef al revistei Știință&Tehnică. Tema prelegerii: Tehnologiile și omul viitorului. Cum influențează dispozitivele și tehnologiile din prezent evoluția omului?

 

Adrian Nicolae, jurnalist de știință, doctorand în paleoantropologie. Tema prelegerii: Descoperirile de la Poiana Cireșului. Istoria evoluției umane este rescrisă de o serie de descoperiri arheologice realizate în România.

 

Oraan Mărculescu, jurnalist, ecologist. Tema prelegerii: Eco-apocalipsa. Cât de adevărată este și ce impact are încălzirea globală / Cum putem lupta împotriva poluării?

 

Tot în cadrul activității va fi prezentat un documentar despre construcția celui mai mare laser din lume la Măgurele, ELI-NP, și aplicatiile acestuia.

 

La activitate sunt invitați să participe elevi și cadre didactice de la diferite colegii și licee teoretice din județul Iași.

 

Organizatori:

Alexandra Comăniciu, elevă la Colegiul Național Iași

Mihaela Mariana Țura, Rodica Perjoiu, Anca Apetrei, Sorin Galer, profesori la Colegiul Național ”Costache Negruzzi” Iași

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedent„Valenţe europene în educaţie” la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu” din Iaşi
Articolul următorOAIA ROZ de la Popăuţi – nu sunt bani de omologare dar femeile ar da şi 2.000 de euro pentru o haină de fiţe din pielea ei
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments