Află câtă apă trebuie să bei în funcție de greutatea corporală

0
118

Nevoia de apă diferă pentru fiecare persoană în funcție de corp, deși în general, ar trebui să bem 2 litri de apă pe zi. În plus, avem nevoie de hidratare pentru că 60 % din corp este alcătuit din apă, și pentru a funcționa corect, trebuie să păstrăm un echilibru în proporție, scrie clickpentrufemei.ro.

 

Dacă nu știi câtă apă ar trebui să bei atunci când ții dietă, dar nici câtă apă trebuie să bei în funcție de greutatea corporală, citește acest articol. În plus, poți bea apă cu aromă de fructe sau ceaiuri, dar nu adaugi zahăr.

 

Este adevărat că apă ajută în procesul de slăbit și este necesară pentru a fi mereu hidratați și vii. Cu toate acestea, unii oameni fac greșeala de a bea mai multă apă decât corpul are nevoie pentru a-și îndeplini funcțiile, fără să știe că, în realitate, ei pot pune sănătatea în pericol în loc de a face ceva benefic pentru organism. De aceea, este important să știm câtă apă ar trebui să bem în funcție de greutatea pe care o avem.

 

Bea apă în funcție de greutate:

Chiar dacă foarte puține persoane iau în considerare, în realitate, greutatea corporală a fiecărei persoane are legătură cu cantitatea de apă care urmează să fie băută zilnic. De exemplu, o persoană slabă nu trebuie să bea la fel de multă apă pe cât are nevoie o persoană cu câteva kilograme în plus. Cu toate acestea, pentru că toată lumea are o greutate corporală diferită, există o formulă disponibilă care poate fi destul de utilă.

Pentru a afla care este cantitatea exactă de apă pe care ar trebui să o bem în fiecare zi, trebuie să luăm în considerare greutatea corpului în kg și împărțită în două. Rezultatul acestei operații matematice este egal cu numărul de pahare cu apă de care corpul are nevoie în fiecare zi.

 

De exemplu:

O persoană care are 52 de kg și împarte greutatea în două părți, ca rezultat, este egal cu 26 de kg, ceea ce înseamnă 5 pahare cu apă pe zi.

Formula de reținut: greutatea corporală împărțită la 2 = cantitatea de apă pe zi;

Cazuri speciale:

Dacă practici un sport sau faci zilnic exerciții fizice, este recomandat să consumi cu un litru de apă în plus, pe o oră de exercițiu;

În cazul în care dieta ta nu include multe fructe și legume, este recomandat să bei cu cel mult 2 litri, pe zi;

Hidratarea este esențială dacă suferi de o anumită boală sau sistemul imunitar este scăzut. În acest caz, este recomandat să se consume mai multă apă decât de obicei.

 

Vezi în tabel câtă apă trebuie să bei în fucție de greutatea pe care o ai:

Greutatea Apă Pahare cu apă pe zi
36 kg 1 l  4 pahare
45 kg 1,5 l  6 pahare
54 kg 2 l  8 pahare
63 kg 2,4 l  9 pahare
72 kg 2,6 l 10 pahare
81 kg 3 l 12 pahare
90 kg  3,2 l  14 pahare
99 kg  3,5 l  15 pahare
108 kg  3, 7 l  16 pahare
117 kg  3. 9 l  17 pahare
127 kg  4 l

 18 pahare

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments