Campion mondial la patinaj viteză mort la doar 23 de ani

0
93

Sud-coreeanul Noh Jin-kyu, fost campion mondial la patinaj viteză, a murit de cancer osos la doar 23 de ani. Sora lui a anunțat pe site-ul de socializare Facebook, decesul fostului campion mondial, potrivit Reuters.com.

 

În 2011, tănărul sportiv a stabilit două recorduri mondiale pe distanțele de 1,500 de metri și 3,000 de metri și a câștigat în același an, titlul mondial la Campionatele Uninunii Internaționale de Patinaj.

 

A descoperit că suferă de o tumoare benignă la umărul stâng în septembrie 2013, dar a întârziat să se opereze pentru a putea să concureze la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, din 2014.

 

Cu toate acestea, Noh și-a rupt cotul în timpul antrenamentelor, cu o lună înainte de Jocurile Olimpice. Analizele au indicat că a dezvoltat osteosarcom, un tip de cancer osos, tumora ajungând la 13 centimetri.

 

În 2015, cu ajutorul tratamentului, starea de sănătate a lui Noh Jin-kiu s-a îmbunătățit și acesta declara că și-ar dori să concureze la Olimpiada de la Beijing, din 2022

 

Cu toate acestea, starea sa de sănătate s-a agravat și a decedat în cursul zilei de duminică.

 

Campioana olimpică Jorien ter Mors, și-a prezentat condoleanțele pe Twitter spunând că sportul a „pierdut unul dintre cei mai buni”. Un alt omagiu a venit și din partea campioanei olimpice medaliată cu argint, Arianna Fontana, care a declarat pe pagina personală de Facebook, că Noh a învățat-o „ce înseamnă să fii un adevărat campion”.

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentNouă mii de firme româneşti, controlate de off-shore-uri. Cele mai multe sunt în Cipru
Articolul următorImportant lider Al-Qaida, ucis într-un raid aerian american efectuat în Siria
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments