Cel mai mare criminal din istoria modernă a Norvegiei învinge statul în instanţă: „Are parte de un tratament inuman în închisoare”

0
305

Justiția norvegiană i-a dat dreptate extremistului Anders Behring Breivik, care a ucis 77 de persoane în 2011, în procesul pe care acesta l-a intentat statului. Un tribunal din capitala Oslo a decis că o parte dintre drepturile sale au fost încălcate în închisoare, relatează agenția AP. Breivik a susținut că este supus unui tratament degradant şi inuman, deorece este ţinut în izolare.

 

“Instanța a ajuns la concluzia că regimul de detenție al lui Breivik implică un tratament inuman”, a estimat tribunalul din Oslo, făcând astfel referire la faptul că extremistul a fost ținut în izolare timp de aproape cinci ani.

 

Instanța a respins însă acuzația extremistului cum că i s-a încălcat dreptul la viața privată, corespondența sa fiind citită de autorități.

 

Tribunalul din Oslo a decis ca statul să-i plătească 28.000 de lire extremistul Breivik pentru cheltuielile de judecată.

 

Anders Breivik s-a plâns de mai multe ori de condițiile de detenție, susținând chiar că este torturat. Totodată, anul trecut, extremistul a amenințat cu greva foamei în semn de protest față de tratamentul de care are parte în închisoare.

 

Breivik a fost condamnat în 2012 pentru uciderea a 77 de oameni. La 22 iulie 2011, el a detonat a detonat o bombă în apropierea sediului guvernului de la Oslo, după care, la scurt timp, s-a deplasat pe insula Utoya, unde avea loc o tabără de vară a tinerilor socialiști norvegieni, ucigând 77 de persoane, majoritatea dintre ei adolescenți. Printre victimele lui Anders Breivik s-a numărat și o adolescentă româncă, care se afla pe insula Utoya, alături de alți 600 de tineri.

 

 

(Sursa: libertatea.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedent„Un om negru pentru o viaţă roz”. Carai, prinţul romilor, candidează pentru Primăria Botoşani
Articolul următorAngela Gheorghiu, stupefiată de scandalul de la Opera Naţională Bucureşti. Mesajul sopranei pentru ministrul Culturii
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments