Cum reușesc autoritățile din Moscova să se facă nesuferite: vor să interzică SHAORMA!

0
85

Autorităţile din Moscova ameninţă cu interzicerea vânzării de shaorma şi kebab, susţinând că standurile unde sunt vândute aceste produse încalcă constant standardele sanitare, scrie The Guardian.

 

„Vom curăţa străzile de toate shaormariile. Va dispărea complet (produsul – n.red.)”, a declarat un oficial moscovit, Alexey Nemeryuk, pentru tabloidul rus Komsomolskaya Pravda.

 

Şeful departamentului de comerţ şi servicii a adăugat că patronii standurilor au refuzat „să suporte chiar şi cele mai mici costuri pentru menţinerea standardelor adecvate de salubrizare.”

 

Anunţul i-a indignat pe moscoviţi care au lansat un protest pe Twitter, folosind hashtag-ul „#ShaurmaZhivi” – care poate fi tradus cu aproximaţie „trăiască shaorma” sau „shaorma va supravieţui”.

 

Unii l-au comparat pe primarul Moscovei Sergei Sobyanin cu Ivan cel Groaznic, care şi-a omorât fiul.

 

Alţii au cerut un „exod al shaormei” către Sankt Petersburg sau Minsk în Belarus. Alţii au glumit că îşi vor ascunde carnea de poliţie.

 

Un utilizator a refuzat să creadă ameninţările, glumind că sunt mai multe şanse ca politicianul de opoziţie Alexei Navalni să ajungă primar decât ca magazinele de kebab să dispară.

 

Un alt utilizator şi-a pus speranţele în Iron Man să salveze shaorma „de la extincţie”.

 

În 2006, autorităţile au instituit noi regulamente şi standarde sanitare, iar un an mai târziu inspectorii sanitari au jurat să oprească complet vânzarea de shaorma.

 

În 2010,  Sobyanin, la acea dată recent ales primar al oraşului, a ordonat demolarea chioşcurilor încercând să scape Moscova de structuri „ilegale” şi să „aducă ordine în planurile urbane”.

 

Nemeryuk a avertizat că autorităţile nu se vor opri la shaorma, precizând că chioşcurile care vând  îngheţată ar putea de asemenea să dispară.

 

(Sursa: HotNews.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentDacă mergeți în Bulgaria, uitați-vă la tufișuri: sigur veți zări polițiști la pândă!
Articolul următorA mai căzut un șef! Dacian Cioloș l-a demis pe președintele ANSVSA
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments