„Cutremur” la Kiev: Premierul ucrainean, Arseni Iațeniuk, și-a dat demisia

0
55

Premierul ucrainean Aresni Iațeniuk și-a dat demisia. Despre aceasta el a anunțat astăzi în cadrul unei adresări televizate, organizate de obicei în ziua de duminică. Acesta a precizat că marți, 12 aprilie, decizia va fi introdusă pe ordinea de zi a Radei Supreme.

 

„Îmi depun atribuțiile de prim-ministru și cu demnitate subliniez obligația mea națională în fața țării. Îmi văd împuternicirile mai larg decât cele de conducător al Guvernului”, a declarat Iațeniuk, potrivit presei ucrainene. „Marți, 12 aprilie, decizia va fi înaintată Radei Supreme”, a adăugat Iațeniuk, potrivit realitatea.md.

 

Potrivit Ukrainska Pravda, acesta a mai menționat că Blobul parlamentar al lui Petro Poroșenko l-ar fi înaintat la acest post pe speakerul Radei Supreme, Vladimir Groisman. „Făcând totul pentru stabilitatea și continuitatea cursului, declar despre decizia de a transmite atribuțiile de conducător al Guvernului Ucrainei”, a mai spus Arseni Iațeniuk.

 

Arseni Iațeniuk a fost în funcția de prim-ministru al Ucrainei din 27 februarie 2014, fiind cel de-al 15 conducător de Guvern în țara vecină.

 

 

(Sursa: realitatea.md)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentMircea Albulescu, înmormântat cu onoruri militare la cimitirul Reînvierea din București
Articolul următorVIDEO. Iașul, „exportator” de cadre medicale pentru UE: „La noi e destul de tristă treaba”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments