Daimler lansează producţia cutiilor de viteze automate cu nouă trepte în România

0
66

Subsidiara Daimler din România, Star Assembly, a lansat producţia cutiei de viteze automatã cu nouã trepte 9G-TRONIC. „Prin extinderea activităţilor de producţie a cutiilor de viteze la Sebeş, dispunem de posibilitatea de a acoperi mai flexibil şi mai eficient suplimentarea cererii de cutii automate“, afirmă Markus Schäfer, membru al Consiliului de administraţie al diviziei Mercedes-Benz Cars, responsabil pentru producţie si Supply Chain Management. Pentru extinderea capacităţilor de producţie, Daimler investeşte la Sebeş peste 300 de milioane de euro şi creeaza încă 1000 noi locuri de muncã.

 

Daimler a lansat în Sebeş, România, producţia cutiei de viteze automate cu nouă trepte 9G-TRONIC şi îşi extinde astfel capacităţile în activităţile de producţie a cutiilor de viteze. Cu ocazia lansării oficiale a producţiei, noul director al reprezentanţei, Falk Pruscha, i-a întâmpinat pe Markus Schäfer, membru al Consiliului de administraţie al diviziei Mercedes-Benz Cars, responsabil pentru producţie şi Supply Chain Management, pe Costin Borc, Viceprim-ministru, Ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, pe Frank Deis, director pentru producţia de sisteme de antrenare din cadrul Mercedes-Benz Cars şi responsabil de locaţie în cadrul fabricii Mercedes-Benz din Untertürkheim, precum şi pe numeroşi alţi oaspeţi din mediul politic şi economic.

 

 

„Prin extinderea activităţilor de producţie a cutiilor de viteze la Sebeş, dispunem de posibilitatea de a acoperi mai flexibil şi mai eficient suplimentarea cererii de cutii automate. Extinderea producţiei de cutii de viteze în România reprezintă o completare optimă pentru activitatea noastră globală de fabricarea a sistemelor de tracţiune, cu sediul principal în Untertürkheim“, afirmă Schäfer.

 

Pentru extinderea capacităţii, Daimler investeşte, în total, peste 300 de milioane de euro şi creează peste 500 de noi locuri de muncă în cadrul filialei Daimler din România, Star Assembly. Noua incintă de producţie realizată corespunde, din punct de vedere al suprafeăei, unui număr de aproximativ zece terenuri de fotbal. La efectuarea lucrărilor de construcţii s-au utilizat aproximativ 500 de kilometri de cabluri şi 5.000 de tone de metal.

 

„Lansarea activităţii de producţie care are loc astăzi şi investiţiile asociate acestui demers la locaţia din Sebeş oferă regiunii o perspectivă deosebită pentru viitor. În acest mod continuăm colaborarea de succes dintre Daimler şi România, ca locaţie de producţie“, a afirmat Costin Borc, Viceprimministru, Ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

 

În prezent, Daimler are, în cadrul filialelor din România, Star Transmission şi Star Assembly, în cele două puncte de lucru disponibile, peste 1.800 de angajaţi. Societatea Star Transmission, înfiinţată în anul 2001, produce la sediul din Cugir roţi dinţate, arbori, precum şi componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii şi sisteme de direcţie. În plus, în cadrul acestei locaţii se află centrul de tehnologie, precum şi un spaţiu de instruire.

 

 

Filiala Star Assembly a fost înfiinţată în anul 2013 la locaţia din Sebeş, iar lansarea producţiei cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat în acelaşi an. În anul 2014, pe poarta fabricii a ieşit prima cutie de viteze cu dublu ambreiaj cu şapte trepte.

 

„Cele douã filiale deþinute de noi în România constituie un pilon important în cadrul structurii noastre globale asociate de producţie a sistemelor de propulsie. Acestea asigură o producţie în condiţii de fiabilitate, flexibilitate şi la un nivel calitativ de top. Lansarea procesului de fabricare a cutiei de viteze 9G-Tronic, care beneficiazã de o cerere ridicată, de către colegii din România, îmbunătăţeşte în mod durabil competitivitatea în cadrul reţelei noastre internaţionale de producţie“, afirmă Frank Deis, director pentru producţia de sisteme de antrenare din cadrul Mercedes-Benz Cars şi responsabil de locaţie în cadrul fabricii Mercedes-Benz din Untertürkheim.

 

Mercedes-Benz asigură fabricarea cutiilor automate de viteze în cadrul unei structuri flexibile, cu reprezentanţa din Untertürkheim ca fabrică principală, iar lucrările de montaj pentru cutiile de viteze sunt efectuate în România.

 

Personalul din cadrul filialei din România a beneficiat de instruire intensă în cadrul unui program de calificare care a durat mai multe luni şi a fost organizat în cadrul producţiei de cutii de viteze de la Untertürkheim pentru a se familiariza cu toate procesele de montaj.

 

„Investiţia şi continuarea procesului de extindere în România demonstrează aprecierea faţă de angajamentul şi know-how-ul deţinut de către personalul nostru. Îmi face o deosebită plăcere să fac parte, ca nou membru, din echipa de la Star Transmission şi de la Star Assembly“, a afirmat Falk Pruscha, care deţine, începând cu luna decembrie 2015, funcţia de administrator în cadrul Star Transmission şi al Star Assembly.

 

 

Informaţii cu privire la cutia de viteze automată cu nouă trepte 9GTRONIC fabricată de Mercedes-Benz

Mercedes-Benz proiectează si produce de peste 50 de ani cutii automate de viteze de calitate superioară, care asigură un confort remarcabil de cuplare a treptelor, eficienţă energetică optimă şi durabilitate fiabilă. Prima cutie automatã de viteze cu nouã trepte disponibilă la nivel mondial pentru modelele premium cu tracţiune spate, integrală, hibrid sau hibrid Plug-In se impune prin confortul remarcabil de antrenare şi procesele de cuplare aproape imperceptibilă a treptelor de viteză. Aceste performanţe produc efecte pozitive în special cu privire la eficienţă, precum şi la confortul sonor.

La lansarea pe piaţă, 9G-TRONIC a fost disponibilă pentru început la modelul E 350 BlueTEC. GLE Coupé (C 292) a fost prima serie echipată încă de la lansare cu această cutie automată inovatoare. În prezent, toate modelele disponibile pentru lansarea pe piaţă din cadrul noii clase E sunt echipate în versiunea de serie cu noua cutie automată cu nouă trepte 9GTRONIC.

 

În anii următori, 9G-TRONIC va fi utilizată pentru aproape toate seriile cu motorul montat longitudinal.

 

 

Despre Mercedes-Benz Cars Operations

Mercedes-Benz Cars Operations este responsabilă pentru producţia de autoturisme în 26 de reprezentanţe disponibile la nivel mondial, în cadrul unei reţele flexibile şi eficiente de producţie, în care îşi desfăşoară activitatea aproximativ 78.000 de angajaţi. Acestea includ funcţiile centrale reprezentate de proiectare, fabricarea de tehnologie, logistică şi managementul calităţii.

 

Anul trecut, Mercedes-Benz Cars a produs peste douã milioane de autoturisme cu mărcile Mercedes-Benz şi smart şi a atins astfel al cincilea record succesiv. Reţeaua se orientează către soluţiile de producţie cu tracţiune faţă
(modele compacte) şi tracţiune spate (de exemplu, clasa S, E şi C), precum şi către realizarea de SUV-uri şi autoturisme sport. La aceasta se adaugă o structură asociată de producţie pentru sistemele de antrenare (motoare, transmisii, punţi, componente). În centrul atenţiei fiecărei soluţii în cadrul structurii asociate de producţie se află o fabrică principală, care deţine rolul de centru de competenţă pentru noile produse lansate, tehnologie şi pentru asigurarea calităţii. În cadrul activităţii cotidiene, eforturile sunt concentrate asupra perfecţionării continue, precum şi a dezvoltării procedurilor moderne de fabricaţie, care permit o producţie eficientă, flexibilă şi ecologică a viitoarelor modele High-Tech la nivelul calitativ specific Mercedes-Benz.

 

În centrul atenţiei se află personalul cu know-how-ul deţinut, a cărui activitate este susţinută prin intermediul unei organizări ergonomice concentrate a postului de lucru, precum şi prin automatizarea inteligentă. Suplimentar faţã de propriile fabrici de producţie, în cadrul evoluţiei de creştere Mercedes-Benz mizează tot mai intens pe cooperări şi profită de capacităţile furnizorilor de componente.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments