Doar boala îl poate învinge! Primar din Botoşani, nevoit să renunţe la o nouă candidatură din cauză că nu mai vede să semneze documentele

0
280

Primarul din Româneşti – Botoşani, Gheorghe Huţanu, şi-a delegat deja o bună parte a atribuţiilor viceprimarului Dorel Ghiviziu şi a hotărât să nu mai intre în cursa electorală. Şi asta nu fiindcă n-ar mai fi avut șanse că câştige un nou mandat, ci din cauza problemelor de sănătate.

 

Huțanu suferă de o boală care i-a afectat puternic vederea. El s-a tratat inițial la București, pentru o perioadă a văzut mai bine, însă problemele i-au reapărut și a început să meargă la Chișinău, acolo unde s-ar trata la un medic venit tocmai de la Moscova, scrie Botoşăneanul.

 

Liderii social-democrați botoșăneni iau evitat să dea detalii privitoare la starea lui Gheorghe Huțanu.

 

Gheorghe Huțanu obișnuia să câștige alegerile în comună cu scoruri zdrobitoare. Elocvent este că în primul tur al alegerilor prezidențiale Victor Ponta a obținut în comună 73,7%, iar Klaus Iohannis doar 8,37%. Și aceasta în condițiile în care primarul abia trecuse de la PNL la PSD.

 

Social-democrații au evitat să facă public numele noului candidat, sigur fiind însă că optează pentru un actual angajat de la Primăria Românești, viceprimarul în funcție urmând să fie sprijinit pentru dobândirea unui nou mandat.

 

Gheorghe Huțanu a ieșit inițial primar în 2004 pe lista Partidului România Mare, după care a trecut la PNL, partid din partea căruia a dobândit două mandate, în 2008 și în 2012. În 2014, în urma unui conflict cu Florin Țurcanu, președintele de atunci al Consiliului Județean și al PNL Botoșani, profitând de OUG privind migrația politică a aleșilor locali, a trecut la PSD fără să își piardă mandatatul.

 

 

(Sursa: botosaneanul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments