EXCLUSIV. „Beleaua”, după gratii. Adrian Corduneanu şi complicele său, arestaţi preventiv pentru şantaj

0
1093

Foto: adevarul.ro

Adrian Corduneanu, unul din membrii clanului interlop Corduneanu, a fost arestat preventiv, duminică, de Judecătoria Iaşi pentru că ar fi şantajat un agent de vânzări.

 

Judecătoria Iaşi a decis, duminică, să admită propunerea procurorilor şi a dispus ca Adrian Corduneanu şi Ionel Bogdănici, un apropiat al interlopului, să fie arestaţi preventiv pentru 30 de zile pentru şantaj în formă continuată, respectiv complicitate la şantaj.

Decizia instanţei nu este definitivă, ea putând fi contestată la Tribunalul Iaşi.

 

„Nu există probe în dosarul cauzei din care să rezulte că cei doi inculpaţi ar fi săvârşit presupusele fapte de şantaj. Considerăm că soluţia de admitere a propunerii de arestare preventivă este nelegală şi o vom contesta”, a declarat pentru 7EST Anca Drăgoi, avocata lui Ionel Bogdănici.

 

Corduneanu a fost apărat de decanul Baroului Iaşi, Marius Striblea.

 

Agent de vânzări al unei firme de betoane, terorizat de interlopi

Anchetatorii susţin că Adrian Corduneanu l-a şantajat pe Tudorel P., agent de vânzări la o firmă de betoane.

Potrivit unor surse judiciare, agentul de vânzări ar fi fost şantajat şi agresat pentru a aduce clienţi firmei cu profil de construcţii pe care o deţinea Ionel Bogdănici, zis Nelu, un apropiat al interlopului, şi nu angajatorului său.

Tudorel P. Ar fi fost lovit şi înţepat cu un cuţit în picior, potrivit aceloraşi surse.

„În perioada octombrie-noiembrie 2015, cei doi (n.r. Adrian Corduneanu şi Ionel Bogdănici) au obţinut în mod injust, prin constrângere de la o persoană vătămată PT, suma de 1.000 de euro şi 30.000 de lei, iar începând cu data de 16.03. 2016, şi-au reluat activitatea de constrângere a persoanei vătămate, impunând acesteia să desfăşoare activităţi generatoare de foloase materiale, în interesul altora”, susţin procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

 

Nu recunosc şantajul

Adrian Corduneanu şi Ionel Bogdănici au fost reţinuţi, sâmbătă seară, de anchetatori pentru infracţiunea de şantaj în formă continuată, respectiv complicitate la şantaj, în formă continuată.

“În cursul zilei de 02.04.2016, după o acțiune a lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași – Serviciul de Investigații Criminale, sprijiniți de Serviciul de Operațiuni Speciale Iași și lucrători SAS, au executat mandatele de aducere a celor doi inculpați, care au fost depistați într-un local public. Asupra acestora a fost găsită suma de 11400 lei, alte bunuri și telefoane, care au fost ridicate. Cu această ocazie a fost efectuată o percheziție auto, fiind ridicată suma de aproximativ 6000 lei și documente și a fost pus în executare mandatul de percheziție domiciliară emis de instanță la locuința inculpatului Corduneanu Adrian, fiind ridicate aparate telefonice și suporturi optice”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Judecătoriei Iaşi.

Atât în faţa anchetatorilor, cât şi a judecătorilor Adrian Corduneanu şi Ionel Bogdănici au susţinut că sunt nevinovaţi.

 

Ameninţări prin SMS

Anchetatorii au exemplificat modul în care şantajau liderii clanului. În timp ce P.T. (victima Cordunenilor) se afla la baza podului din cartierul Metalurgie şi discuta cu un client, lângă el a oprit un autoturism marca Skoda Octavia cu nr. IS/78.COR, de culoare verde, din care a coborât Nelu şi Adrian Corduneanu, acesta din urmă spunandu-i: «frate, ştiu tot ce faci, ai avut turnări şi intrăm pe piaţă, aşa că ar fi bine pentru tine dacă ne dai clienţi, altfel discutăm în alt context»”, au precizat anchetatorii. Pentru că agentul de vânzări nu le-a dat clienţi imediat, a doua zi, Adrian Corduneanu i-a trimis mai multe SMS-uri de ameninţare: „esti prost, te-ai f…t???”; „dar vad ca esti obraznic rau tu”; „nu stiu ce-i cu tine, dar vb acusi fata in fata daca vrei asa”; „te-ai f…t vrei sa-ti crap capul ca vin acolo la statie sau pe deal si iti bag p… in gura”; „ai sa vezi maine ce turbat o sa fiu”; „am zis ca papam impreuna nu numai tu, ca ne inneci si ajungi la spital ca mananci mult”.

 

Adrian Corduneanu a mai fost condamnat, pe 10 martie, de Tribunalul Maramureş la trei ani de închisoare pentru şantaj şi complicitate la înşelăciune. Alături de el au fost condamnaţi şi cinci dintre fraţii săi şi alţi 19 apropiaţi ai clanului Corduneanu. Decizia instanţei nu este însă definitivă.

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentTren plin cu pasageri, deraiat în apropiere de Philadelphia
Articolul următorPROTEST GREENPEACE împotriva exproprierilor abuzive pentru extinderea unei cariere de cărbune din Gorj
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments