Finanţări nerambursabile. 550.000 de lei alocate de CJ Iaşi pentru proiecte culturale şi sociale

0
96

Consiliul Județean Iași face cunoscută intenţia de atribuire a contractelor de finanţare nerambursabilă în anul 2016 pentru Sesiunea I de selecție exclusiv a proiectelor culturale și proiectelor sociale.

Suma disponibilă este de 550.000 lei repartizată după cum urmează:
1) 350.000 lei pentru proiecte culturale din care:
a) 100.000 lei pentru cultură scrisă;
b) 250.000 lei pentru proiecte culturale
2) 200.000 lei pentru proiecte sociale.

 

Finanțările nerambursabile vor fi însotite de o contribuţie, în numerar, din partea Beneficiarului, alcatuită din cofinanțarea de minim 10% din valoarea totală eligibilă a proiectului și din valoarea valoarea neeligibilă a proiectului. În cazul în care plafonul maxim acordat de Consiliul Județean Iași (15.000 lei, respectiv 25.000 lei) reprezintă mai putin de 90% din valoarea totala eligibilă a proiectului, cofinanțarea ce revine beneficiarului va fi calculată, în mod corespunzator, la aceste plafoane, astfel încât să acopere diferența până la 100%.

Beneficiarii direcți ai programului sunt: solicitanții (persoane fizice sau juridice fără scop patrimonial — asociații ori fundații constituite conform legii — sau a culte religioase recunoscute conform legii, care desfășoară activități cultural sau sociale, care depun o propunere de proiect și cărora li se atribuie un contract de finanțare nerambursabilă în urma aplicării procedurii selecției publice de proiecte.

Data limită de depunere a documentațiilor este – 4 mai 2016, ora 1600 la sediul autorițății contractante, Consiliul Județean Iași.
Evaluarea și selecționarea proiectelor în vederea obținerii finanțărilor nerambursabile se vor face de către Comisia de evaluare și selecționare a proiectelor constituită prin Hotărârea Consiliului Județean Iași, conform prevederilor Ghidului solicitantului.

Perioada de implementare a proiectelor – intervalul cuprins între data semnării contractului de finanţare şi cel târziu 4 noiembrie 2016.

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments