Iaşul, în DOLIU: Academicianul Valeriu Cotea a încetat din viaţă

0
77

Foto: opiniastudenteasca.ro

În această dimineață a încetat din viaţă academicianul Valeriu Cotea.

 

Oenolog de talie internaţională a fost victima unui accident în urmă cu doar câteva zile: s-a înecat cu o bucată de portocală. El a fost internat în stare critică la Spitalul „Sfân­tul Spiridon“ din Iaşi.

Profesorul de 90 de ani a fost preluat de un echipaj SMURD care l-a găsit în stop cardio-respirator. Victima a răspuns atunci manevrelor de resuscitare, fiind transportat la spital, dar în această dimineaţă a decedat.

Valeriu Cotea a fost cadru didactic la Uni­ver­sita­tea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi, academicianul este o figură emblematică a Iaşului universitar, fiind un cu­noscător rafinat al ştiinţei vinului.

Profesorul ieşean a re­prezentat Ro­mânia la Oficiul Internaţional al Viei şi Vinului timp de 20 de ani, iar din 1993 a devenit membru titular al Academiei Ro­mâne.

Valeriu Cotea a înfiinţat plantaţii viticole experimentale, colecţii ampe­lografice, o staţie pilot de vinificaţie şi un laborator de oenologie, menite să asigure instruirea şi formarea viitorilor specialişti.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAMUZANT! Cum reacţionează un cal când vede o maşină Google Street View
Articolul următor39 de copii din comuna Gropnița au avut parte de o experiență „ALTFEL”, la Palas
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments