Ieşenii au zbor direct şi spre Barcelona

0
162

Pentru prima oară, Iaşul este conectat direct şi cu o destinaţie din Spania. Noul zbor IAŞI-BARCELONA (El Prat), inaugurat pe 27 martie 2016, este operat de compania Blue Air şi are două frecvenţe pe săptămână.

 

Orar de zbor valabil pentru perioada: 27 martie 2016 – 29 octombrie 2016:

 

 

MARŢI şi DUMINCA

Plecare IAS ora 07:00 – sosire BCN ora 09:35

Plecare BCN ora 10:35 – sosire IAS ora 15:00

 

 

Marius Bodea, Preşedintele C.A. al Aeroportului Internaţional Iaşi:

“Prin introducerea unei noi rute spre Estul Europei, Aeroportul Iaşi naşte noi punţi către lume, şi, pentru prima dată, suntem conectaţi direct cu Spania, prin Barcelona, al doilea mare oraş, după Madrid, un important centru universitar, turistic şi economic. Legătura cu o astfel de metropolă înseamnă şansă în plus pentru turism, pentru mediul academic (făcând posibile schimburile culturale, între cele două zone), inclusiv pentru mediul de afaceri (Spania fiind a cincea economie a Uniunii Europene). Şi, nu în ultimul rând, această ruta este benefică pentru traficul etnic deoarece foarte mulţi concetăţeni de-ai noştri lucrează acolo, iar acum aceştia au posibilitatea să ajungă mai uşor acasă şi să fie, la rândul lor, vizitaţi de familie. Barcelona a fost întotdeauna un punct de reper istoric şi a jucat un rol important în societatea occidentală şi culturală, iar faptul că în prezent sunteţi conectaţi direct cu acest oraş nu poate fi decât un câştig pentru comunitatea noastră. Barcelona este un loc al diversităţii sub toate aspectele, oferind în acelaşi timp şansa tinerilor de a studia la mari universităţi din zonă, o legătură ce părea doar vis, dar care astăzi a devenit realitate”.

 

 

În prezent, compania Blue Air mai operează la Iaşi zboruri externe directe (şi retur) spre PARIS (Beauvais), LONDRA (Luton), ROMA (Fiumicino) şi BRUXELLES (Zaventem), în timp ce un alt zbor, spre KöLN, urmează să fie introdus începând cu data de 3 iunie. Cu acelaşi operator se mai zboară direct din Iaşi către Bucureşti (Otopeni), iar de la 1 octombrie 2016 vor deveni operaţionale şi Iaşi-Cluj-Timişoara-Iaşi, precum şi Iaşi-Timişoara-Cluj-Iaşi.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments