Interpretează romanţe precum Ioana Radu. Vasilica Tătăru: „ Muzica este un har pe care mi l-a dat Dumnezeu!“

1
1171

Una dintre cele mai apreciate artiste din zona Moldovei, Vasilica Tătaru se împarte între muzică, talent moştenit din familie şi actorie. Prima iubire rămâne însă melodia de petrecere, romanţa şi muzica uşoară, teatrul fiind “o terapie”. Planul următor al Vasilicăi este un album de romanţe, un gen greu de abordat.

 

Vasilica Tătaru, una dintre cele mai îndrăgite interprete de muzică populară din zona Moldovei, are un proiect inedit: un album de romanţe.

Cu toată modestia, cântăreaţa recunoaşte că este una dintre singurele interprete din ţară care poate cânta la fel de bine melodii de petrecere, romanţe şi muzică uşoară.

 

Romanţele, pe sufletul cântăreţei

„Muzica este un har pe care mi l-a dat Dumnezeu! Nu fac eforturi prea mari să cânt şi nici nu am studiat foarte mult. Am făcut canto, pian, violoncel, dar nimic spectaculos. La orice petrecere, prestaţiile mele sunt live. Abordez mai multe genuri muzicale. Îmi plac foarte mult romanţele şi mi-ar plăcea să scot un album cu acest gen. E dificil să-ţi orchestreze cineva romanţe. Este ceva de nişă, dar e ceva drag sufletului meu. Ador melodiile Mariei Tănase, Ioanei Radu şi ale lui Gica Petrescu“, spune Vasilica Tătaru.

 

Album cu dirijori din Republica Moldova

Din planurile artistei mai face parte şi un album pe care intenţionează să-l scoată în acest an cu nişte dirijori din Republica Moldova. „Am două albume de folclor şi unul de colinde. Primele le-am scos cu fostul soţ, Cristi Năstase, cu Viorel Leancă, dirijorul Ansamblului «Ciprian Porumbescu», din Suceava. Intenţionez să lucrez cu nişte dirijori din Basarabia. Vreau să editez un album anul acesta, cu muzică de petrecere, dar şi de folclor“, menţionează Vasilica.

 

Artista a câştigat două concursuri de frumuseţe

La master, la Teatru

Atrasă de televiziune şi convinsă că „dă bine pe sticlă“, în urmă cu cinci ani, artista a dat examen şi a intrat la Facultatea de Teatru de la Universitatea ieşeană „George Enescu“, unde acum este în anul I, la master. „Facultatea a fost în scop terapeutic, îndeplinindu-mi o dorinţă. A fost pentru dezvoltare personală, nu pentru a face performanţă. În acest domeniu, am lucrat cu regizorul Adrian Buliga la două spoturi, ca actor principal. Viaţa unui actor debutant e grea şi nu mă încântă ideea. Un an şi ceva am prezentat o emisiune de folclor la o televiziune locală, pe urmă încă un an şi ceva la o altă televiziune regională, iar acum am ceva propuneri, rămâne să iau o decizie“, precizează cântăreaţa.

 

 

Copiii, obişnuiţi cu programul mamei

În timpul săptămânii, Vasilica stă mai mult în Iaşi, pentru a merge la facultate, iar în week-end-uri cântă la diverse petreceri. Acest program încărcat nu-i afectează pe cei doi copii ai săi. „La început, mi-a fost mai greu şi mie, şi copiilor, dar ne-am obişnuit. Tot timpul sunt pe drumuri, dar asta e viaţa noastră, a artiştilor. Copiii rămân cu bunicii, Smaranda merge la grădiniţă, Alin e în clasa a IV-a, studiază vioara. Fac tot posibilul să petrec cât mai mult timp cu ei. Mă bucur că ambii copii moştenesc talentul din familie. Smaranda va intra din toamnă la Colegiul de muzică «George Apostu» din Bacău. Ei au avut legătură cu muzica încă din stadiul de făt! Eu am cântat la nunţi când am fost însărcinată cu ei“, se laudă cântăreaţa cu cele două „comori“ ale sale.

 

Şi-a luat pantofi sport din primii bani câştigaţi

Vasilica Tătaru a moştenit talentul muzical de la mama sa, Maria Tătaru.

„De mică mi-a plăcut muzica. Îmi plăcea să stau şi să o ascult pe mama la radio. Eu am debutat la vârsta de 7 ani, la Palatul Copiilor din oraş. Am mers la numeroase festivaluri din ţară, unde am luat multe premii I şi trofee. Mama cânta la Orchestra «Plaiurile Bistriţei» şi mă lua şi pe mine cu ea uneori. Mă puneau să le cânt şi eram mascota orchestrei! Mi-aduc aminte că primii bani i-am câştigat la 17 ani, la Ansamblul «Busuiocul» din Bacău. Mi-am luat o pereche de Kiltec-uri, care mi-au fost furaţi după două săptămâni. La sfârşitul liceului, mi-amintesc că i-am ridicat în picioare pe toţi profesorii cu romanţa Ioanei Radu «Nu se poate»“, se amuză artista.

 

 

La Jocurile Olimpice

Talentul ei nativ a fost repede remarcat şi la vârsta de 10 ani a cântat la Jocurile Olimpice din Atlanta. „În 1994, am avut ocazia de a merge pentru a concerta în Asia. Când m-am întors, erau 3 grade, iar eu nu aveam haine potrivite. Atunci, soţia domnului Alexandru Mironov mi-a dat o bluză ce îmi venea până sub genunchi. În 1996, am fost să interpretez melodii populare la Jocurile Olimpice din Atlanta. Aveam zece ani şi mi-aduc aminte şi acum bucuria pe care am simţit-o atunci în sufletul meu şi admiraţia celor din jur”, zice emoţionată Vasilica.

 

 

 Vasilica are doi copii

Miss Romândria, însărcinată

Vasilica este mândră că a reuşit să câştige două concursuri de frumuseţe, la ambele fiind însărcinată. „La prima ediţie a concursului naţional «Eu Miss Mândră-n sat», organizat de Mihaela Rădulescu, am luat trofeul, fiind însărcinată cu Alin în cinci luni. Patru ani mai târziu, când eram însărcinată cu Smaranda, am obţinut trofeul «Miss Romândria»”, spune, râzând, Vasilica.

 

Citeşte şi PRO SAU CONTRA: Cum vă place noul Centru Civic? Megaproiect în centrul oraşului: turnuri în jurul străzilor A. Panu şi Elena Doamna

 

Tătaru, Năstase sau Dima?!

De-a lungul carierei, interpreta a avut parte de multe întâmplări de care îşi aminteşte cu plăcere. Una dintre cele mai comice s-a întâmplat cu un agent rutier. „Mergând cu maşina, mă opreşte Poliţia rutieră pentru că depăşisem puţin limita legală. Smaranda se juca în spate cu Alin. Eu vorbeam la telefon… Vine poliţistul şi îmi cere actele. I-am dat o carte de vizită cu Vasilica Tătaru, permisul cu Vasilica Năstase şi buletinul cu Vasilica Dima. S-a blocat! Stai pe urmă şi explică-i că sunt cântăreaţă şi lumea mă ştie de Vasilica Tătaru. Tătaru e numele mamei şi numele meu de scenă. Năstase este numele fostului soţ, iar Dima este numele de domnişoară. Pe tata îl chema Dima“, explică Vasilica.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCum scăpăm rapid de bătăturile de la picioare
Articolul următorPrimele semne de început de campanie electorală la Iaşi: două corturi de la ALDE au fost furate
Abonează-te
Anunță-mă
1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments