Inundaţiile au făcut ravagii în centrul ţării. Un bătrân, în stare gravă la spital

0
76

Străzi inundate, zeci de localităţi în beznă şi mai multe terenuri şi gospodării înghiţite de puhoaie. Sunt pagubele provocate de revărsarea apelor în judeţele Sibiu și Brașov. Ultimul s-a aflat sub cod rosu de inundații, iar autoritățile au luat măsuri urgente.

 

Și județul Sibiu s-a aflat mai bine de opt ore sub cod portocaliu de inundaţii. În localitatea Sebeşu de Sus un stâlp de electricitate s-a prăbuşit, lăsând 137 de gospodării în întuneric.

Judeţul Braşov a fost afectat de inundații puternice. 30 de hectare de teren arabil și mai multe gospodării au fost înghiţite de puhoaie în localitatea Dumbrăvița. La fața locului au fost mobilizate mai multe forțe de intervenție. S-a intervenit cu 4 motopompe si 22 de echipe ale ISU Brașov. Pompierii au ajutat la construcția unor diguri de nisip pentru a opri pătrunderea apei pe drumul județean din localitate.

 

A fost rupere de nori și la Sibiu, unde străzile s-au transformat în adevărate canale navigabile. Misiune grea pentru şoferii care au înaintat cu dificultate pe şoselele din oraş. Una dintre străzile inundate a fost reabilitată chiar în urmă cu cinci luni. Şi în localitatea Sebeşu de Sus, puhoaiele au provocat pagube. Un stâlp de electricitate s-a prăbuşit, lăsând 137 de gospodării în beznă. Ulterior, locuinţele au fost alimentate cu electricitate provenind de la două generatoare.

 

Judeţele Brasov și Sibiu s-au aflat mai multe ore sub cod portocaliu de inundații.
Între timp, inundațiile care au avut loc în urma cu o zi la Dej au făcut prima victimă. Un batrân din localitatea Valea Jichisului a alunecat într-o vale, după ce a cărat cu roaba mai mulți bolovani aduși de apă.

Mai mulţi vecini l-au vazut pe bărbat şi au sunat la 112, iar la fața locului a ajuns o autospecială de pompieri și un echipaj SMURD. Bătrânul a fost transportat la spital și se află în stare gravă.

 

(Sursa: b1.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentDonald Trump pierde voturi importante: nu va putea fi votat de doi dintre copiii săi
Articolul următorAfacerile pe primul loc. Maternitatea din Fălticeni, mutată într-o şcoală pentru a face loc unui supermarket
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments