Jurnalist executat după ce a organizat asasinarea a cinci colegi de breaslă

0
82

A fost executat jurnalistul somalez, cel care a organizat asasinarea a cinci colegi ai săi între 2007 și 2010. Acesta s-a alăturat insurgenților radicali shebab și a fost condamnat la moarte pentru acest lucru.

 

Execuția a avut loc, luni, la Academia de poliție din Mogadishu, informează Aljazeera.

 

Mai mulți jurnaliști au asistat la execuția lui Hassan Hanafi și l-au văzut pe colegul lor cum se zbate. Astfel că poliția a decis să-l lege de un stâlp. ”El a marturisit si a fost recunoscut vinovat că a organizat asasinarea mai multor jurnaliști somalezi (…) Execuția sa a avut loc”, a declarat un înalt responsabil al tribunalului militar care l-a judecat, Abdulahi Hussein.

 

Foto: Dailycaller.com

Hassan Hanafi a fost arestat in august 2014 in capitala kenyana Nairobi si a fost extradat in Somalia la sfarsitul aceluiasi an.

Insurgenții shebab luptă împotriva guvernului somalez și întreprind periodic atacuri împotriva responsabililor guvernamentali sau a jurnaliștilor. Astfel că 45 de jurnaliști somalezi au fost asasinați începând din 2007 și de la ascensiunea shebab, potrivit Comitetului pentru protecția jurnaliștilor (CPJ).

 

(Sursa: b1.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments