Mai bine la Primărie, decât la Biserică! Doi preoţi din Suceava au renunţat la sutană pentru a candida la alegerile locale

0
190

Doi preoți din Fălticeni, județul Suceava au renunțat la hailele de preoție pentru a candida din partea PNL la alegerile pentru primărie, potrivit adevarul.ro.

 

PNL a anunţat candidatura pentru funcţia de primar a lui Sorin Dorofiese, preot paroh la Parohia Dealul Floreni, care va candida la primăria Dorna Candrenilor.

 

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a transmis prin vocea secretarului eparhial al Arhiepiscopiei, preotul Cornel Oprişan, că preotul Sorin Doroftiese a depus cerere de retragere din preoţie. Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a luat act de decizia preotului, la fel ca în cazul preotului Liviu Mihăilă care a hotărât să intre în politică în calitate de candidat PNL.

 

 „Atât timp cât ei încalcă anumite lucruri, se merge conform statutului”, a precizat Cornel Oprişan, nedorind să comenteze mai mult situaţia creată.

 

Preotul Sorin Dorftiese s-a ocupat de ridicarea unei bisericii monumentale din cărămidă din parohia Dealul Floreni.

 

În a doua jumătate a lunii februarie a acestui an, preotul Liviu Mihăilă de la Fălticeni a fost anunţat candidat PNL pentru funcţia de primar al municipiului de pe apa Şomuzului.

 

Declaraţia secretarului eparhial Cornel Oprişan, privind modul în care cele două feţe bisericeşti „şi-au luat liber”, pentru a-şi încerca norocul în politică nu prea seamănă a „autosuspendare” cum a dorit să sugereze Liviu Mihăilă, fiind de fapt un act de demisie unilaterală.

 

(Sursa: b1.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPeste 200 kg de carne fără niciun aviz sanitar veterinar, oprită de la comercializare de inspectorii DSVSA Cluj
Articolul următorProbleme pentru Chirtoacă. Consilierii municipali cer demiterea primarului din Chişinău
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments