Mihai Necolaiciuc, urmărit penal pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului

0
68

Fostul director CFR Mihai Necolaiciuc a intrat şi el în colimatorul procurorilor anticorupţie.

 

Fostul director general al CFR, Mihai Necolaiciuc, a fost plasat sub urmărire penală pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, decizie luată luni de procurorii DNA.

 

Necolaiciuc a fost audiat în calitate de martor, pe 5 aprilie 2016, într-un dosar de corupţie aflat pe rol la Tribunalul Bucureşti. În această împrejurare, procurorii susţin că Necolaiciuc a prezentat declaraţii care contravin probelor administrate în cauză, contravin propriilor declaraţii date în cursul urmăririi penale şi aspectelor pe care acesta le cunoştea.

 

„Necolaiciuc Mihai, suspect în prezenta cauză, a avut o atitudine omisivă de ascundere, de trecere sub tăcere a faptelor cu caracter esenţial, cu eficienţă probatorie, concludente şi pertinente în cercetarea şi soluţionarea cauzei, cu scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală, de a induce în eroare instanţa de judecată, împrejurări de natură a uşura situaţia juridică a inculpaţilor cercetaţi în dosarul aflat pe rolul instanţei anterior amintite.

Dosarul penal aflat în prezent în stadiu de judecare la instanţă şi în care Necolaiciuc Mihai a fost audiat ca martor, a fost mediatizat prin comunicatul nr. 1530/VIII/3 din data de 30 septembrie 2015, la finalizarea anchetei fiind trimişi în judecată 3 inculpaţi, pentru infracţiuni de trafic de influenţă”, au arătat procurorii DNA.

 

(Sursa: Epoch Times România)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments