Mii de oameni cer alegeri anticipate în Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău

0
75

Mii de oameni au participat duminică după-amiaza, la un protest organizat de Platforma Civică Demnitate şi Adevăr DA, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul oraşului. Manifestanţii protestează împotriva Guvernului, cerând alegeri anticipate, dar şi împotriva oligarhului Vlad Plahotniuc, pe care îl acuza de control asupra instituţiilor statului, potrivit Unimedia.md.

 

Protestatarii au strigat „Jos Plahotniuc!”, „Jos bandiții”, „Plahotniuc, nu uita, pușcăria-i casa ta!”, „Noi suntem poporul!”.

 

Unimedia scrie că polițiștii au blocat intrarea pe strada Bulgară de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, iar manifestanții au încercat să spargă cordonul. Câţiva protestatari ar fi fost agresaţi şi bătuţi de poliţişti, potrivit Unimedia.

 

Republica Moldova a fost afectată în ultimul an de o gravă criză politică şi economică, după dispariţia unui miliard de dolari din sistemul bancar al ţării, aşa numitul „Furt al secolului”.

 

(Sursa: HotNews.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentRămâni mască! Cât costă cei mai scumpi pantofi sport din lume. Cu banii ăştia în România eşti boier
Articolul următorMai vrea o tură. Primarul Braşovului, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments