Mulţi fani, puţine LIKE-uri şi distribuiri. Primăria Iaşi, cea mai urmărită instituţie locală pe Facebook

0
107

Primăria Iaşi este pe primul loc la numărul de fani pe Facebook, conform unui top realizat de Institute for Digital Government.

 

Dintre cele 41 de reşedinţe de județ, doar 27 sunt prezente pe Facebook. După cum se poate observa din graficul de mai jos, Primăriile Iași, Slatina și Arad au cel mai mare număr de fani pe Facebook, paginile instituționale fiind folosite mai mult ca un alt canal de comunicare uni-direcțională, fără ca utilizatorii care postează întrebări sau au reacții la postările primăriilor să primească un răspuns, apreciază digitaldiplomacy.ro.

 

Nivelul de interactivitate este de obicei foarte scăzut, acest lucru oglindindu-se și în numărul de Likes sau Shares la postări.

 

 

Primăria Iași folosește pagina sa de Facebook pentru a transmite live diverse ședințe de Consiliu Local sau pentru a organiza sondaje de opinie pe teme publice (cel mai recent fiind legat de uniformele RATP. Surprinzător este însă faptul că, în ciuda numărului mare de fani (peste 14.000), interacțiunea fanilor cu pagina pare foarte redusă – numărul de Likes sau Shares per postări este foarte mic, mai spune sursa citată

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments