Percheziţii de amploare la Regionala CFR Timişoara. Sunt căutate persoane suspectate de furt de motorină

0
81

Foto: opiniatimisoarei.ro

O operaţiune de amploare se desfăşoară joi dimineaţă în 44 de locaţii din Timişoara, fiind vizată o grupare infracţională ce cuprinde zeci de angajaţi care au adus un prejudiciu de un milion de euro din furtul de motorină.

 

O operaţiune a procurorilor DIICOT Timişoara şi a poliţistilor de la Direcţia Generală Anticorupţie,  Poliţia de Frontieră, Direcţia Poliţiei Transporturi şi jandarmi desfăşurată în dimineaţa zilei de joi vizează o grupare infracţională ce cuprinde zeci de angajaţi care golesc depozitele de motorină din depoul Regionalei Timişoara şi rezervoarele de combustibil ale locomotivelor, de câţiva ani, scrie opiniatimisoarei.ro, anchetatorii vorbind de un prejudiciu de aproape un milion de euro.

 

Ofiţerii DGA şi procurorii DIICOT au descins în 44 de locaţii, la Depoul de locomotive, la Regionala de Transport Călători Timişoara, la biroul Poliţiei Transporturi Feroviare din Gara de Nord, la locuinţele mai multor angajaţi CFR, dar şi la o firmă privată.

 

Din filieră făceau parte, susţin anchetatorii, toată conducerea Depoului de Locomotive şi liderul de sindicat, peste 20 de mecanici de locomotivă, angajaţi ai Laboratorului de Determinări fizico-chimice, un poliţist de la Transporturi Feroviare şi un om de afaceri.

 

Potrivit oamenilor legii, cei de la depou majorau în acte consumul de motorină destinat alimentării locomotivelor, iar surplusul de combustibil din gestiune ajungea apoi la o firmă privată, fiind apoi vândută la preţuri mai mici decât cele existente pe piaţă.

 

Filiera opera înca din 2010, în ultimii 5 ani furând zeci de mii de tone de motorină de la CFR Călători.

 

 

(Sursa: libertatea.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVIDEO ŞOCANT. Doi păşcăneni s-au luat la bătaie din senin. Unul dintre ei a căzut inconştient la pământ
Articolul următorCampionul nostru. El este românul care a câştigat trei medalii la Campionatele Europene de haltere în doar câteva ore
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments