Radu Botez, candidat ALDE la Primăria Iaşi: „Vreau să pun punct războiului rece dintre Primărie și Consiliul Județean”

0
171

„Dacă voi ieși primar, prima fotografie pe care aș dori să o fac este cea alături de președintele Consiliului Județean, indiferent de culoarea politică a acestuia”, spune Radu Botez, candidat ALDE la Primăria municipiului Iaşi.

 

„Marile proiecte ale Iașului se lovesc permanent de această relație dintre Primărie și Consiliul Județean și, după cum vedeți, chiar în aceste zile avem divergențe apărute între cele două entități, în principal în ceea ce priveste Spitalul Regional de Urgență. În loc să venim cu un proiect clar, cu o locație clară, cu mai multe variante către Guvern, avem, în schimb, tot felul de discuții dacă acest spital să fie în interiorul orașului, dacă nu, atunci de ce și așa mai departe. Cred că este timpul să ne așezăm la o masa rotundă, în ceea ce privește proiectele Moldovei, și să ne stabilim o perioada de timp cât se poate de clară și nu de ordinul lunilor, ci de ordinul săptămânilor, pentru a definitiva aceasta locație a Spitalului Regional de Urgență.   

      

De asemenea, există o dispută între Primărie și cei care gestionează autostrăzile și drumurile naționale, CNADNR, între Primărie și cei care gestionează șoseaua de centură. Au fost discuții și în legătură cu drumul Trei Fântâni ca parte a șoselei de centură. În această privință trebuie stabilite foarte clar responsabilitățile dintre Primărie și Consiliul Județean, mai ales pentru aceasta bucată de Est a Șoselei de centură care, după părerea mea, ar trebui să fie prioritară – această porțiune trebuie să lege Aeroportul de o zonă circulabilă, de o zonă care să poată facilita transportul de mărfuri. Și aici suntem foarte în urmă din cauza că cele două entități nu stau la aceeași masă ca să poată avea un program comun și să caute soluții comune, ci mai mult caută ca fiecare să arunce către cealaltă o anumită vină.

 

Sunt în continuare discuții, chiar de pe vremea când eram consilier local, în ceea ce privește Tehnopolisul. Mai apoi a apărut așa zisul Centru Expozițional Moldova, care arată ca o construcție nefericită de birouri, în loc să fie o construcție de hale care  să aibă cu totul alte facilități. Existau și aici permanent dificultăți în gestionarea Centrului Expozițional și a Tehnopolisului, având în vedere că la cele două construcții acționari sunt și Consiliul Local și Consiliul Județean. Poate ar trebui luată o decizie în care Consiliul Local să fie clar acționar pe o anumită entitate și Consiliul Județean pe cealaltă entitate, altfel aceste două spații nu vor funcționa nici în viitor. Cert este că toate aceste animozități între Consiliul Județean și Consiliul Local trebuie discutate cât mai repede, chiar dacă la ora actuală avem conducători interimari.

 

De asemenea avem dispute pe partea de cultură și de târguri, unde fiecare se bate pe partea lui și nu există o unitate. La fel și cu festivalurile culturale FILIT și FIE unde nu a existat o coerență, ci un razboi mediatic, și nu s-a pus accentul pe faptul că amândouă ar trebui să reprezinte proiecte ale orașului și nu ar trebui să se țină cont absolut deloc nici de culoare politică și nici de relația dintre Consiliul Local cu Consiliul Județean. Îmi doresc ca împreună cu dumneavoastră să tragem un semnal de alarmă și să găsim răspunsuri clare și concrete în acest sens”, arată candidatul ALDE Iaşi într-o declaraţie de presă.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments