Rezultate de excepţie pentru elevii din Iaşi la Olimpiada Naţională de Limbi Romanice: 13 premii şi menţiuni

0
650

Olimpiada Națională de Limbi Romanice (Franceză, Italiană și Spaniolă) derulată anul acesta la Piatra Neamț, în intervalul 18-22 aprilie, a adus Iașului nu mai puțin de 13 premii și mențiuni. Lotul ieșean a fost alcătuit din 19 elevi, în concurs fiind înscriși peste 300 de elevi din toate județele țării.

 

Rezultate la Limba franceză

Premiul I – Beșleagă Roxana, clasa a VIII-a, de la Colegiul Național „M. Eminescu”, profesor Aghion Letiția; Premiul II – Bocancea Adelina, clasa a X-a, de la Colegiul Național „M. Eminescu”, profesori Dănăilă Sorina și Bița Ioan; Premiul III – Butnaru Bianca, clasa a VII-a, de la Colegiul Național „M. Eminescu”, profesor Dănăilă Sorina. Mențiuni: Timofte Claudia, clasa a X-a, Colegiul Național „M. Eminescu”, profesor Aghion Letiția (clasată a IV-a la nivel național); Istrati Claudia, clasa a XI-a, de la Colegiul Național „M. Eminescu”, profesori Ungurean Corina și Untu Oana (clasată a IV-a la nivel național); Roca Elisa, clasa a XII-a, de la Colegiul Național „E. Racoviță”, profesor Bădărău Simina și Samoilă Bianca, clasa VIII-a, de la Colegiul Național, profesor Iacob Ana Lorina.

 

Foto: Roxana Beşleagă

Un rezultat foarte bun a fost obținut și de Gotcă Paula, clasa a IX-a, de la Colegiul Național „M. Eminescu”, profesori Untu Oana și Aghion Letiția, clasată a VI-a din cei 17 concurenți la categoria sa de concurs.

Beșleagă Roxana și Roca Elisa au primit de asemenea câte un loc în Tabara Francofonă de la Poiana Pinului (17-23 iulie 2016), iar Roca Elisa a primit PREMIUL SPECIAL din partea A.U.F. (Agenția Universitară a Francofoniei).

 

Foto: Magda Rotaru

Rezultate la Limba italiană

Premiul II – Rotaru Magda, clasa a XI-a, de la Palatul Copiilor, profesor Irina Dabija; Premiul III – Cucuteanu Georgiana, clasa a X-a, de la Liceul Teoretic “D. Cantemir”, profesor Angela Pintilie și Mențiune – Amarinei Radu, clasa a VIII-a, de la Colegiul Național de Artă „O. Băncilă”, profesor Humă Carmen

 

Foto: Adelina Bocancea

Rezultate la Limba spaniolă

Premiul II – Lupuleasa Raluca, clasa a VIII-a, Palatul Copiilor, profesor Banu Magda; Mențiuni: Baroncea Andrei, clasa a VII-a, de la la Liceul Teoretic “D. Cantemir”, profesor Sandu-Andrieș Amelia și Pleșca Diana, clasa a XI-a, de la Palatul Copiilor, profesor Banu Magda.

Rezultatele elevilor ieșeni sunt cu atât mai valoroase cu cât la nivel național se acordă doar câte un singur premiu I, II și III la fiecare categorie de concurs, iar concurența este acerbă, lotul fiecărui județ fiind format din cei mai buni elevi, premiați la etapa județeană a olimpiadei.

 

Premiile de anul acesta confirmă rezultatele excelente obținute an de an de lotul ieșean, fiind rezultatul multor ore de pregătire temeinică, consecventă, din pasiune pentru limba franceză.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentEXCLUSIV. Liberalii ieşeni au evitat dezastrul în ultima clipă. Lista candidaţilor PNL pentru Consiliul Judeţean
Articolul următorŞcoala ieşeană, rezultate excepţionale la olimpiadele de Rusă şi de Engleză
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments