Salvați, apoi uciși din neglijență. Pacienți cu transplant, infectați cu virusul gripei porcine

0
106

Acuzaţii grave la adresa Institutului de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca. Cinci pacienţi care au fost suspuși unor operații de transplant acolo au fost infectaţi cu gripă porcină în perioada în care erau internaţi. Doi dintre pacienţi nu au mai putut fi salvaţi.

 

Rudele pacienților care au decedat îi acuză pe medici că au mușamalizat existența unui focar de infecție în unitatea medicală. Acestea susțin că au aflat de infectarea cu AH1N1 cu câteva zile înaintea de decesul pacienților, când au fost transferați la Spitalul de boli infecțioase din Cluj-Napoca.

 

Totul s-a petrecut în perioada ianuarie-februarie 2016. Rudele pacienților au făcut deja plângere la Colegiul Medicilor din Cluj-Napoca.

 

La rândul lor, medicii spun că au informat familiile pacienților în legătură cu infectarea cu AH1N1 imediat după ce au avut confirmarea diagnosticului și că au securizat secția pentru a face dezinfecția necesară.

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVIDEO. Îngrozitor! Femeie găsită fără suflare în WC-ul din fundul curții. Vecinii spun că fiul femeii a ucis-o
Articolul următorPoliţist lovit de o maşină în timp ce făcea măsurători la un alt accident
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments