Şcoala ieşeană, rezultate excepţionale la olimpiadele de Rusă şi de Engleză

0
605

Foto: Miruna Filichi

Elevii care au reprezentat județul Iași la etapa națională a olimpiadelor de Limba Engleză și Limba Rusă Modernă în acest an au obținut rezultate de excepție, așezând școala ieșeană, prin continuitate, într-o tradiție a excelenței.

 

Astfel, la etapa națională a Olimpiadei de Limba engleză care a avut loc în perioada 18-22 aprilie la Târgu Jiu, eleva Miruna Filichi din clasa a XI-a de la Colegiul Național a adus județului Iași Premiul al II-lea. Eleva este îndrumată de prof. Alina Crăciun, iar rezultatul obținut este cu atât mai important cu cât la această disciplină se acordă câte un singur premiu din fiecare categorie pe nivel de studiu. Un rezultat notabil a fost obținut și de Miruna Miron din clasa a X-a de la Colegiul Național, îndrumată de prof. Anda Boțoiu, care a obținut Mențiune în cadrul olimpiadei.

 

Cei 13 elevi calificați la etapa națională a Olimpiadei de Limba rusă modernă care s-adesfășurat în perioada 17-20 aprilie la Slobozia, județul Ialomița, au înregistrat un palmares impresionant, cu 12 premii câștigate pentru județul Iași. Elevele Corina Catrinescu (clasa a IX-a, Colegiul Economic Administrativ Iași), Corina Gurulea (clasa a XI-a, Colegiul Economic Administrativ Iași) și Irina Barabaș (clasa a XII-a, Liceul Teoretic ”Dimitrie Cantemir” Iași) au obținut Premiul I. Proba scrisă i-a adus Corinei Catrinescu și Premiul de Excelență pentru proba scrisă, în timp ce Corina Gurulea s-a calificat la etapa internațională a Olimpiadei de Limba rusă, care se va desfășura în luna septembrie la Moscova.

 

Foto: prof. Petru Istrate și prof. Zinaida Gromic

De asemenea, elevii Constanța Musteață (clasa a IX-a, Colegiul Național ”Costache Negruzzi”), Mihai Perju (clasa a X-a, Liceul de Informatică ”Grigore Moisil”), Victor Pulbere (clasa a XI-a, Liceul Teoretic ”Dimitrie Cantemir”) și Corina Moraru (clasa a XII-a, Colegiul Economic Administrativ) au adus județului 4 premii II, iar elevii Vlad Lentițchi (clasa a X-a, Liceul Tehnologic ”Virgil Madgearu”), Mihai Spataru (clasa a XI-a, Colegiul Național Iași), Sorina Ciuhrii (clasa a XI-a, Liceul Teoretic ”Al. I. Cuza”) și Constantin Lungu (clasa a XII-a, Colegiul Tehnic de Transporturi și Construcții) au adus încă 4 premii III. Mihai Spătaru a obținut, de asemenea, Premiul de Excelență la proba orală ce a avut loc în cadrul olimpiadei. O mențiune a fost obținută și de eleva Tatiana Ciobanu din clasa a IX-a de la Liceul Teoretic ”Dimitrie Cantemir” Iași.

 

Elevii premianți sunt îndrumați de profesorii Zinaida Gromic, Petru Istrate și Maria Clivinschi.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentRezultate de excepţie pentru elevii din Iaşi la Olimpiada Naţională de Limbi Romanice: 13 premii şi menţiuni
Articolul următorSemimaratonul Iaşi 2016 a fost câştigat de un sportiv din Republica Moldova
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments