Slujba de Înviere, INTERZISĂ în bisericile din lemn. Ce rânduială trebuie să respecte credincioşii, în caz de incendiu

0
119

Patriarhia Română a anunţat mai multe reguli pentru toate parohiile din ţară şi de peste hotare, pentru prevenirea incendiilor în lăcaşele de cult cu prilejul sărbătorilor pascale. Între acestea, recomandă ca slujbele din noaptea Sfintelor Paşti să nu se desfăşoare în bisericile din lemn. Preoţilor li se interzice să oficieze slujbe în lăcaşele de cult ce au montate schele din lemn pentru că acestea se pot aprinde foarte uşor, scrie activenews.ro

În plus, toate lăcaşurile de cult trebuie să aibă extinctoare, iar ieşirile de urgenţă să fie vizibil marcate pentru ca în cazul unui incendiu, enoriaşii să poată identifica foarte uşor căile de evacuare.

Preoţii care slujesc în biserici au fost, conform BOR, instruiţi de angajaţii Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă referitor la procedurile ce trebuie urmate în caz de pericol. De asemenea, toate obstacolele din biserici trebuie înlăturate, astfel că din lăcaşele de cult vor fi scoase toate covoarele.

În cazul izbucnirii unui incendiu toţi credincioşii trebuie să respecte rânduiala bisericească. Astfel, bărbaţii vor folosi pentru a ieşi de urgenţă altarul, în timp ce femeile vor trebui „să se orienteze” către ieşirile principale pentru a nu trece prin altar, aceasta fiind una dintre cele mai controversate măsuri, după cum comentează unii enoriaşi, care consideră că în cazul unui pericol ar putea fi trecută cu vederea această rânduială.

Patriarhia face, de asemenea, un apel către cei care vor veni la Înviere cu maşinile proprietate personală, să nu blocheze căile de acces pentru că, în caz de pericol să se poată interveni.

 

(Sursa: HotNews.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPercheziţii în mai multe judeţe, la firme din domeniul construcţiilor. Prejudiciu de 5 milioane de lei
Articolul următorPremiile Pulitzer 2016: New York Times se impune din nou
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments