Studenții USAMV Iași vor fi premiați pentru cercetările științifice

0
140

Vineri, 22 aprilie 2016, de la ora 9.00, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu” a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV) va avea loc deschiderea festivă a Simpozionului Ştiinţific Studenţesc, manifestare la care participă studenţii din toate ciclurile de învăţământ cu 85 de lucrări ştiinţifice.

 

Cele mai multe, 35 la număr, au fost înregistrate la secțiunea Agricultură, la Horticultură sunt 23, la Zootehnie 15, în timp ce la secțiunea Medicină Veterinară sunt înscrise 12 lucrări științifice studențești. Subiectele tratate în studiile acestora sunt de actualitate, iar dintre acestea amintim ”Analiza potențialului economic al spațiului rural românesc”, ”Studii privind specii aromatice și condimentare în prelucrarea laptelui”, ”Celulă electrolitică pentru obținerea energiei libere din sol”, ”Biosenzor pentru sisteme de irigații ale culturilor agricole”, ”Nutrigenomica și gastronomia moleculară alternative ale alimentației viitorului” și ”Utilizarea medicinei regenerative în bolile traumatice și degenerative ale oaselor și articulațiilor la câine”. 

 

USAMV va acorda premii pentru cele mai bune lucrări. Astfel, vor fi premiate lucrările ştiinţifice care se vor evidenţia prin originalitate, calitatea cercetărilor şi modul de prezentare. Valoarea totală a premiilor ce vor rasplăti eforturile studenţilor participanţi este de  2760 lei.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAmbasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, a vizitat EFdeN 4C – Centrul de Cercetare a Condițiilor de Confort din România
Articolul următorPrimăria împarte tortul la ONG-uri în pragul alegerilor. Bugetul total este de 1,8 milioane de lei. Termen: 25 aprilie
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments